Смењен директор школе у Барајеву

Министар просвете Младен Шарчевић разрешио је данас директора Средње школе у Барајеву Добривоја Јелића, пошто је на основу ванредног инспекцијског надзора утврђено да та установа не спроводи мере за безбедност и заштиту ученика, односно зато што директор Јелић није адекватно реаговао у случају вршњачког насиља.

неслана шала
Министар Младен Шарчевић / Фото: Ж. Кнежевић

Како се наводи у саопштењу Министарства, на основу ванредног инспекцијског надзора просветног инспектора, утврђено је да установа не спроводи мере за безбедност и заштиту ученика.

„У складу са Правилником о протоколу поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање, директор није предузео одговарајуће активности односно није обавестио надлежну школску управу о трећем нивоу насиља и није сазвао Тим који би хитно кренуо у поступак решавања проблема насиља“, пише у саопштењу министарства.

По налогу тужилаштва за малолетнике, полиција је поднела кривичну пријаву за насилничко понашање против И. О. (15) и Д. И. (14), које су шамарале и физички малтретирале А. М. (15).

Пре неколико дана на друштвеним мрежама појавио се снимак на којем две 15-огодишње ученице у дворишту школе у Барајеву туку и шамарају своју вршњакињу, док се за то време друга деца смеју.

Након што се снимак вршњачког насиља појавио у медијима, директор установе Добривоје Јелић рекао је да је школа покренула дисциплински поступак против ученице која је била насилна према својој вршњакињи.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.