Наша беба има 17 месеци и НЕЋЕ ЗНАТИ СВОЈ ПОЛ све док не одрасте: Баба и деда му се обраћају са „ТО“ како се не би знало да ли је дечак или девојчица

1

Пре више од годину дана су Хобит Хамфри (38) и Џејк Ингланд Џоунс (35), циркуски забављачи из Енглеске постали родитељи. Међутим, и 17 месеци касније они одбијају да икоме кажу ког је пола њихова беба којој су дали име Ануш.

Њих двоје нису пол детета открили ни својим најближим пријатељима, и од свих траже да за бебу користе неодређене заменице попут „то“ или оно“. Бака и дека су, приликом мењања пелене, открили ког пола им је унуче, али и даље се повинују захтеву Хобит и Џејка да користе полно неутралне заменице за бебу.

Хобит и Џејк су гостовали на БиБиСи-ју како би објаснили своју одлуку и, како кажу, циљ им је да дете када одрасте самостално бира ког ће пола бити.

– Тиме што инсистирамо на полно неутралним заменицама осигуравамо да се људи према нашем детету не односе другачије само због пола којем припада. Када буде довољно велико, само ће одлучити ког је пола. Ми не желимо да беби намећемо било шта, оно ће само бирати – кажу родитељи.

Беба ће сама одлучити ког је пола / Фото: Printscreen

Како кажу, они су се још у току Хобитине трудноће договорили да ће крити пол бебе како се неко ни случајно не би „излануо“ и понашао се према беби сходно њеном полу.

Хобит и Џејк не откривају пол бебе никоме / Фото: Фејсбук

– Најједноставније је било да просто ником не кажемо. У супротном, чак и када би људи желели да поштују нашу одлуку, сигурно би им некад излетело нешто типа да је розе за девојчице а плаво за дечаке или нешто томе слично – примећује Џејк.

Џејк Ингланд Џоунс / Фото: Фејсбук

Зато они бебу облаче подједнако и у женску и у мушку одећу, што, како кажу, доста збуњује комшилук.

– Ануш је дивно људско биће. Заинтересовано је за све и веома активно, право задовољство – закључују родитељи додајући да им је посебно драго што њихово дете развија своја интересовања невезано за пол коме припада.

Хобит и Ануш / Фото: Фејсбук

– Ујутро одржимо чајанку за лутке и плишане медведиће а увече се играмо камионима и гледамо мото-трке. То је сјајно – кажу родитељи.

Т.Г, Блиц Жена

1 коментар

  1. А што га називају људским бићем кад има право и по том питању да се изјасни. Можда ће се изјаснити као мајмун кад види шта су му родитељи урадили за 17 година.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.