РУСИ СЕ ОБРАТИЛИ ПУТИНУ: Захтев се тиче Београда!

Лидер странке Праведна Русија Сергеј Миронов обратио се писаним путем председнику Русије Владимиру Путину са молбом да подржи постављање споменика Александру Невском у престоници Србије, саопштила је прес-служба парламентарца.

сергеј миронов
ФОТО: Getty Images

Према саопштењу групе која је покренула иницијативу о подизању споменика под руководством уметника Алексеја Сергијенка, власти у Београду и Српска православна црква, која такође поштује Александра Невског као светитеља, са одушевљењем су прихватили идеју.

Истиче се да је црква Светог Александра Невског у Београду једно од могућих места за постављање споменика.

– Написао сам писмо, послао. Чекаћемо. Ствари које показују наш заједнички темељ су важне за будуће генерације, јер политичари долазе и одлазе, а народ остаје. Стога, када сте ми се обратили, одлучио сам да вас подржим, послао сам писмо Путину. Сада ћемо чекати реакцију и у зависности од ње предузимати даље кораке – рекао је Миронов на састанку са групом која је покренула иницијативу.

Додаје се да би се одлука о постављању споменика у Београду, који је поклонила јавност Санкт Петербурга, могла поклопити са периодом посете руског лидера Србији.

Спутњик

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.