Положила заклетву: Градоначелница Ниша постала темплар

2

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски непријатно је изненадила грађане када је на друштвеним мрежама објављена њена фотографија како клечи испред Великог приората. Она се учланила у друштво темплара заједно са својим супругом.

драгана сотировски
Фото: Твитер

У Србији постоји друштво темплара, а управо је актуелна градоначелница Ниша, која је на овом месту постављена у августу ове године, постала њихов члан. Иначе, сматра се да у ову организацију одлазе они којима доминира комплекс моћи.

Обучена у белу одору клекнула је на под, док јој је Велики приорат држао мач на рамену. Ово је ритуал заклетве да би била примљена међу „своје“.

Овакав чин су грађани Ниша лоше дочекали, па су већ кренули коментари како она не служи грађанима и како се не бори да реши њихове проблеме. али да им је сада јасно због чега је то тако.

Примају само хришћане: Битно је нагласити да људи који желе да приступе морају бити пунолетни држављани Србије који су хришћани, поштујемо све вере али само хришћанске деноминације примамо у ред“, рекли су српски Темплари за Блиц.

Иначе, организација витезова Темплара у Србији постоји већ 20 година, а њени чланови нису само љубитељи историје него долазе из разних сфера, док су оснивачи били бизнисмени, дипломате и утицајни академици.

Како се данас постаје Темплар

„Жене, као и мушкарци, пролазе исту процедуру пријема. Аплицирају за пријем преко активних чланова наше организације, јер су то обично наше пријатељице, супруге, пословни партнери…. Први и основни ранг који је исти и за жене и за мушкарце је “Постулант”, а затим након годину дана сви имају могућност напредовања, жене постају “Даме”, а мушкарци “Витезови”. Битно је нагласити да људи који желе да приступе морају бити пунолетни држављани Србије који су хришћани, поштујемо све вере али само хришћанске деноминације примамо у ред“, рекли су српски Темплари за Блиц.

 

2 Коментари

  1. Činjenicaje da su masa njih prevaranti, ali ovde je to toliko očigledno ,to su to političari kao najgori šljam, kriminalci, šatro biznismeni i uopšte sumnjivi likovi. Masonerija ovde je davno uništena naravno, ako je ikad bila dobra.

  2. Да, жена постаје „дама“ не „витез“. Иако не би жена требала да улази у тај Ред, јер је традицијски тако било уређено. Међутим, ови Темплари немају никакве везе са оним средњовековним, који су уништени у 14. веку. Ови су више засновани на слободној масонерији, који верују да потичу од Темплара. Тако да грађани могу да очекују да градоначелница почне да пропагира чисто масонска начела, под утицајем своје „браће“. … Далеко од тога да је масонерија у Србији уништена, него цвета у све већем обиму. Довољно је као доказ видети масонски знак на личној карти – око великог архитекте (неоплатонистички Бог). …

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.