Нови скандал у Црној Гори: Мираш Дедеић позвао вернике СПЦ да узму крштеницу неканонске ЦПЦ

Мираш Дедић из неканонске Црногорске православне цркве позвао је све православне грађане Црне Горе, који су крштени у Српској православној цркви, а желе крштеницу ЦПЦ, да им се обрате.

крштеница
Фото: АФП

Самопроглашеном митрополиту непризнате такозване Црногорске православне цркве Мирашу Дедеићу синула је скандалозна идеја и бесрамно је понудио крштеницу те неканонске верске заједнице свим православним верницима крштенима у СПЦ.

На основу те крштенице, како је смислио Мираш, Србима ће бити промењена националност у православни Црногорац или православна Црногорка.

Како преноси портал РТЦГ, он каже да ће у рубрици националност у крштеници те неканонске цркве уместо православни Србин или православна Српкиња бити уписано православни Црногорац или православна Црногорка, а све то је представио као „одбрану од наводног духовнога окупатора, СПЦ и домаћих потуђеника“.

Дедеић је нагласио да није могуће крстити се два пута.

Он додаје да би они који су се крстили у „име Оца, Сина и Светога Духа“, поновним крштењем, према његовим речима, поново „Христа разапели и Kрсту се насмијали“.

будимир алексић
Мило Ђукановић и Мираш Дедеић

Самопроглашени митрополит непризнате цркве дао је себи за право и да процењује деловање признате цркве те је навео да се у Српској цркви не владају по учењу Светих отаца цркве.

Овакав бескрупулозан потез дошао је уочи предстојећег пописа становништва у Црној Гори, који би требало да буде одржан ове године.

1 коментар

  1. Хахахаха, овај није крштен. Или га је Удба подметнула да упропасти Мила до краја, тешко да може бити гори ако стварно мисли оно што ради.
    Ваља запазити да га Мило никада није финансијски подржао, што значи да има резерве или сумња на њега све време. Али, бољега нема, хахаха.

Comments are closed.