Богољуб Карић: Кад дођем на влас’, укидам падеже

У недавном гостовању у емисији „150 минута“, Богољуб Карић говорио је, између осталог, и о свом непознавању српског језика, чега се очигледно ни мало не стиди.

богољуб карић

“Знате да ја нисам добар са падежима, младежима… Рекао сам кругу двојке да ћу укинути падеже кад дођем на власт“, испричао је.

Он је рекао како воли начин на који говори и да нема намеру да се мења да би некоме удовољио. Пећки музикант рекао је још да он не припада групи људи који би да буду нешто што нису и да највише воли кад седне са својим људима и говори онако како и они говоре – без падежа.

„Највеће богатство је да будете оно што јесте“, рекао је Боги, ставивши нам до знања да не планира да савлада матерњи језик.

Богољуб Карић недавно је открио чари друштвених мрежа и своје пратиоце редовно извештава о својим плановима за будућност Србије:

Testirao sam nove #snapchat filtere i rezultati su veseli. Za zabavu uvek treba imati vremena, uživajte u vikendu!

A post shared by Bogoljub J. Karic (@bogoljubkaric) on

Почиње акција „Негујмо српски језик“

Хронограф

1 коментар

  1. Mislim da nema razloga za omalovažavanja nas koji slabije baratamo padežima. Vrlo jednostavno zbog čega…naime..ako već cenite Vuka kao reformatora..a u stvari je unakazio srpski jezik..postavljam pitanje…šta bi bilo da je isti prolazio našim južnim krajevima i kao književni odabrao naš dijalekat?

Comments are closed.