Блуз певачица Бет Харт – 11. новембра у Хали спортова

Једна од најбољих блуз певачица данашњице, Бет Харт, наступиће у Хали спортова 11. новембра 2017. године.

бет харт

У својој дугодишњој каријери изузетна уметница Бет Харт, добитница је многих признања. Више пута номинована је за Греми, објавила је неколико самосталних студијских и концертних албума, а о поштовању које њене колеге имају према њој довољно говори сарадња коју је остварила са некима од највећих музичара нашег времена (Џеф Бек, Бади Гај, Слеш, Ворен Хејнс). Важан део њене каријере је и дугогодишња сарадња са гитаристом Џоом Бонамасом, са којим је снимила два студијска и један концертни блуз албум, а у току је снимање још једног заједничког издања које се очекује у току ове године.

На својој турнеји Бет Харт ће посетити и Београд, где ће промовисати свој актуелни албум, „Fire on the floor“, али ће публика имати прилике да чује и њене највеће хитове, као и обраде блуз стандарда по којима је постала позната.

„Биће свега тога, наравно. Пре него што кренемо на турнеју, бенд увек зна заиста огроман број песама, тако да можемо да свирамо све што нам се у том тренутку свира. Ниједан концерт није исти, никад немамо јединствену сет листу за целу турнеју“, каже Бет и обећава концерт који ће задовољити и оне који је највише воле у блуз издању, али и оне који су жељни добре рокенрол свирке: „Направићемо микс… Мислим да је досадно када је цео концерт „хард“ или обрнуто, када је све лагано.“

Бет Харт је рођена у Лос Анђелесу, а музика је постала део њеног живота пре него што је, како сама каже, постала свесна саме себе. Иако је прве албуме издала почетком деведесетих, пажњу јавности привукла је 1999. године синглом „LA Song (Out of This Town)“, после чега је њена каријера кренула узлазним путем.

Пре две године издала је албум „Better Than Home“, који је одмах после објављивања доспео на прво место Ајтјунс блуз листе и на 4. место укупне МОЏО листе албума године. То јој је најпре отворило врата клубова, а после тога и великих концертних хала широм света.

Улазнице за концерт по цени од 2.900 динара су у продаји на свим продајним местима Евентима и на сајтовима СЦ Нови Београд и Евентим.

Хронограф