Протест против диктатуре, дан седми

Седми по реду протест оних који су, како наводе, незадовољни резултатима председничких избора одржан је у Београду. Протестовало се и другим градовима Србије.

протест против диктатуре
Фото/Твитер

У Београду је протест почео око 18 часова испред зграде Скупштине Србије а колона демонстраната се прошетала централним градским улицама.

На почетку колоне су били добошари, а истакнуте су пароле: „Народ гладује а елита се радује“, „Вучићу Шредеру“, „Нећемо да будемо јефтина радна снага“ и „И ваздух сте приватизовали“, „Није бот него скот“, „Даље нећеш моћи, зваћу децу“ и „Против терора власти“.

Учесници протеста су дували у пиштаљке и скандирали „Вучићу, лопове“.

Демонстранти би у понедељак могли да се нађу испред седишта председника Србије, судећи бар по најави која се могла видети на једном великом транспаренту, јавља Тањуг.

Два младића, наиме, држала су велики транспарент на којем се учесници протеста могу обавестити да је за понедељак наводно пријављен скуп испред здања на Андрићевом венцу за 12 часова, како би председнику Србије предали захтев да поништи председничке изборе због, како се наводи – кршења Устава.

Скуп је протекао у препознатљивој атмосфери са пиштаљкама, бубњевима, трансапентима, а међу њима је и један нови – „драмски уметници шетају – ФДУ“.

Учесници демонстрација су поседали испред РТС-а на улицу, а затим одржали минут ћутања после чега су почели да узвикују: „Ко не скаче тај је Вучић“, и почели да скачу.

Колона је вечерас од Дома Народне Скупштине, пошла ка Теразијама затим Тргом републике, Македонском улицом и Светогорском улицом до Таковске и зграде РТС, после чега су се упутили ка Влади Србије у Немањиној улици.

Испред зграде Владе Србије су запалили ватру и поседали на коловоз.

Колона се од зграде Владе Србије протезала до Улице краља Милана, јавила је агенција Бета.

Испред Дома Народне скупштине је завршен седми по реду „Протест против диктатуре“, а демонстранти су на крају протеста са транспарентима поседали на степениште испред парламента.

Протест је завршен узвицима „Видимо се сутра“ и „Сутра у 18“.

Б92