Алексина мама ЈОШ ЈЕДНОМ расплакала ЦЕЛУ СРБИЈУ: За коју су казну сузе и повреда детета?!

Алексина мама Драгана Јанковић, наставља да растужује Србију својим емотивним и потресним статусима на свом Фејсбук профилу, којима упорно покушава да скрене пажњу целокупне јавности на појединачне инциденте у српским школама и тако нам не дозволи да заборавимо колико је вршњачко насиље велики проблем  нашег друштва.

алексина мама
Фото: Facebook

Наиме, Драгана Јанковић, мајка Алексе Јанковића који је 10. маја 2011. због траума од вршњачког насиља себи одузео живот, објавила је пре два дана један и те како потресан статус. Преносимо вам га у целости.

„Један дечкић, из једне основне школе, за време другог часа код учитељице сео је на оловку, коју је подметнуо да он не види његов друг из разреда.

Дете је скочило, вриснуло и јако заплакало. Учитељица је упитала: „Шта се десило?“

Дечак је стидљиво испричао шта се десило, мислећи да ће та иста учитељица потрчати да му помогне. Плакао је.

Не!!!!!

Учитељица је кренула да се смеје а потом и цели разред заједно са њом.

Мали дечак, остао је сва четири школска часа.

45+45+45+15 минута са повредом…..

Маму нико није обавестио!!!

Па то је смешно… чему онда паника?

Када се дечак вратио кући… мама је дете одвела на хирургију и ушивање повреде.

Просветна инспекторка још није завршила изјашњавање поводом пријаве мајке али су њена запажања да је све „пренаглашено“ и да то није „трећи ниво насиља“.

Питамо јавно:

За коју је казну понашање учитељице на часу? За коју су казну сузе и повреда детета? И који је ниво насиља страх и срамота?“, стоји у опису статуса који је објавила она.

У знак сећања на трагично преминулог сина, Алексина мама Драгана Јанковић, је и у мају прошле године објавила на Фејсбуку потресан статус.

У само три реченице она је изразила тугу коју осећа свих ових година.

„Немојте ме тражити нећу бити ту. Сањам рај и сусрет где ће ми додирнути руку и обрисати сузе. Никад мај неће доносити радост“, написала је Драгана.

Подсећамо, четрнаестогодишњи Алекса Јанковић из Ниша извршио је самоубиство 10. маја 2011. године, после вишемесечног вршњачког насиља. Био је одличан ђак седмог разреда Основне школе “Сретен Младеновић Мика” у Нишу.

Алекса је за непуну годину чак осам пута био пребијен. Дан пред смрт мајци Драгани је причао шта су му све рекли и шта су му урадили тог дана у школи. Драгана га је молила да издржи још месец дана, до краја школске године и обећала да ће после исписати и њега и сестру из те школе. Сутрадан се бацио са трећег спрата.

Основни суд у Нишу пресудио је да Основна школа „Сретен Младеновић Мика“ мора да исплати готово два милиона динара одштете родитељима Алексе Јанковића. Школа је на ту пресуду уложила жалбу.

Телеграф/Хронограф