Сатанистичке СЕКТЕ и ритуална убиства у Србији и даље обавијени ВЕЛОМ ТАЈНЕ (ВИДЕО)

Према незваничним подацима, у Војводини делује више од 60 различитих секташких удружења, за која се процењује да броје више од 10.000 чланова. На подручју које покрива Полицијска управа Нови Сад, у којој је и Бечеј, делује тридесетак секти. Посебну причу представљају сатанистичке секте у којима су различити следбеници оснивача сатанизма Алистера Кроулија (ОТО). Оне се крију под именима „Црна ружа“, „Црна шкорпија“, „Мистична ружа“, „Вечити огањ“, „Врата пакла“, „Ред вукодлака“…

сатанистичке секте
Роберт Хеј/Фото: Курир

Познат је случај ритуалног убиства из новембра 2014. године у Бечеју, када је Роберт Хеј у свом стану преклао свог рођака Тибора Лакатоша.

Према објавама на друштвеним мрежама, закључено је да је Хеј припадник сатанистичке секте која обред обавља ноћу.

У Бечеју се одраније говоркало о чудним склоностима Хеја, нарочито пошто му је отац умро, а он наставио да живи сам у стану у Улици Данила Киша. Причало се о његовим сатанистичким обредима и склоности да мучи и убија животиње.

Он је приликом саслушања признао почињени злочин и тврдио да је пре убиства Лакатоша изводио ритуалне ликвидације животиња. Наводно је појео и мачку, коју је заклао.

Убиству у Робертовом стану у Бечеју у ноћи између 14. и 15. новембра 2014. године претходила је пијана свађа с Тибором, који је код рођака дошао с пивом. Роберт је после кратке препирке зграбио нож и зарио му га у врат. Пред полицајцима Хеј је убиство објашњавао „јаким унутрашњим нагоном да неког лиши живота“.

Убица је, иначе у Бечеју и околини познат као члан сатанистичке секте, највероватније “Реда вукодлака”. Његов профил на Фејсбуку, који је недуго после убиства угашен, био је пун фотографија вукодлака и вукова, митских бића, планова за „чисту“ велику Мађарску…

Хеј није скривао своје симпатије према нацистима, посебно Адолфу Хитлеру. У одевању је често форсирао имиџ скинхеда, док се на неколико фотографија на друштвеним мрежама виде и његове тетоваже кукастог крста. Наклоњен је и Миклошу Хортију, који је увео Мађарску у Други светски, рат на страни Хитлера.

Често је на профилу објављивао и снимке о Хортију, величајући га, а неколико албума са фотографијама било је испуњено бодежима, кукастим крстовима, фотографијама Дракуле… О себи је имао високо мишљење, па је на његовом профилу могло да се прочита: „Ја сам најзгодније зло које гази ово тло.“

Против Роберта Хеја, сатанисте и неонацисте (38) из Бечеја, јавно тужилаштво у Зрењанину тада је подигло оптужницу због сумње да је свирепо убио свог рођака Тибора Лакатоша (50). Њему је претходно одређен притвор до 30 дана, али јавност није упозната како се поступак против њега касније одвијао, да ли је осуђен и где се данас налази.

Сектолог Димитрије Пастуовић, оснивач удружења за заштиту грађана од секти „Бедем“, упозорава да у нашој земљи постоји велики број секти које представљају велику опасност, нарочито за младе и усамљене људе.

Саговорник наводи да је Роберт Хеј из Бечеја класичан пример припадника секте, и то највероватније групације која носи назив Црна ружа, једне од подгрупа сатанистичких секти.

Крвави ритуали

сатанистичке секте
Сектолог Димитрије Пастуовић/Фото: Телеграф

– Није чудно то што је Хеј убио мачку, а потом и човека јер је то њихов класичан ритуал током иницијације, тачније пријема у круг сатаниста. Сатанисти рутуале обављају за време наших православних празника или Ноћи вештица – објашњава саговорник Курира.

Према његовим речима, сатанисти се препознају по начину облачења и симболима.

– Своје следбенике врбују по кафићима и интернету, који им у великој мери олакшава посао. Забрињавајуће је то што временом постају све опаснији, а видимо и да се више не крију толико. Они верују да су оруђе новог светског поретка, којим прете да дестабилизују и униште породицу – упозорава Пастуовић.

Свештеник Владимир Вићентијевић објашњава да је највећи проблем са припадницима секти што у Србији не постоји адекватна превентива.

– Ми увек лечимо последицу, а не узрок. Хеју ће се судити зато што је починио убиство, а не зато што је припадник секте. Биће осуђен или ће га психијатри прогласити неурачунљивим, али проблем ту није решен – каже Вићентијевић.

Што је најгоре, полиција му је често долазила на врата, а био је лечен у психијатријској установи „Др Лаза Лазаревић“, где је и најавио да ће ове године да закоље човека. И опет нико није нашао за сходно да покрене процедуру обавезног задржавања на лечењу због опасности по околину.

Систем куване жабе

Он објашњава да сатанисти врше менталну манипулацију по принципу куване жабе.

– Уколико жабу убаците у кључалу воду, она ће одмах искочити из лонца, али ако је ставите у хладну воду и постепено је кувате, онда ћете је и скувати. Тако раде и сатанисти. Најпре се додворавају жртви, саосећају с особом све док не задобију њено поверење. Кад се особа добро упозна са сатанизмом, почиње и да верује у сатану, – рекао је Вићентијевић.

сатанистичке секте
Свештеник Владимир Вићентијевић/Фото: Новости

Хитлер био опседнут окултизмом

Пастуовић објашњава да су сатанисти блиски нацизму јер верују да је Хитлер био сатаниста.

– Наиме, Хитлер је још у најранијој младости био опседнут окултизмом и окружен таквом литературом – истиче Пастуовић.

Крвави злочин

сатанистичке секте
Роберт Хеј/Фото: Фејсбук

Према нашим сазнањима, после завршене обдукције, утврђено је да је Лакатошу пререзан гркљан, а поред тога има и један убод код леве кључне кости према врату, као и блажи ударац ножем по глави. Иначе, несрећни Тибор је лежао док му је убица ножем резао гркљан.

Приредио: Хронограф