ИЗГУБИО НАЈВАЖНИЈУ ЖИВОТНУ БИТКУ: Мирко Алвировић преминуо у 72. години

Београд – Мирко Алвировић, познато телевизијско лице, аутомобилиста, аутор и водитељ емисије САТ, преминуо је данас у 72. години, после дуге и тешке болести.

мирко алвировић
Фото: Луна Ђ, Бета

Мирко се шест месеци лечио на Институту за онкологију и радиологију Србије.

Водитељ емисије САТ летос је оперисан у Немачкој, али се након хируршког захвата вратио у Србију и указао поверење домаћим лекарима. Породица и најближи пријатељи били су уз њега.

Мирко Алвировић је рођен у Дрвару, а последњих 28 година радио је као домаћин најгледаније емисије о аутомобилизму на овим просторима. Дипломирао је књижевност, али је студирао и журналистику. Мирко је био ожењен и има два сина – Младена и Момира.

Аутор емисије „САТ“ летос оперисан у Немачкој, после чега је лечење наставио на Институту за онкологију и радиологију у Београду.

Мирко Алвировић је пролазио кроз животну драму. Чувени водитељ Радио-телевизије Србије био је суочен са озбиљним здравственим проблемима, због чега се већ шест месеци лечио на Институту за онкологију и радиологију Србије.

Водитељ емисије „САТ“ претходно је оперисан у Немачкој, али се после хируршког захвата вратио у Србију и указао поверење домаћим лекарима. Алвировић је редовно примао терапију, али је, како сазнајемо, његово здравствено стање и даље било критично. Иако је био суочен са озбиљном болешћу, он није губио наду да ће добити најтежу животну битку. Породица и најближи пријатељи су били све време уз њега у најтежим тренуцима, што му је давало додатну снагу да издржи.

Иако је пролазио кроз најтежу фазу у свом животу, Мирко Алвировић је чинио све да заврши своје пословне обавезе. Он је одлазио у редакцију емисије „САТ“ и разговарао са запосленима. Када би га колеге виделе, забринуле би се јер је лоше изгледао. Међутим, он се није жалио, па би одрадио све оно због чега је и дошао на посао.

мирко алвировић
Фото: Фонет

Мирко Алвировић је рођен у Дрвару, а последњих 28 година радио је као домаћин најгледаније емисије о аутомобилизму на овим просторима. Био је омиљен међу гледаоцима, а његову емисију осим возача воле и туристи, који захваљујући њој добијају важне информације. Висок рејтинг ова емисија бележи и у иностранству.

Поред неколико часописа и емисије „САТ“, која се емитује на Првом програму РТС, створио је и НАВАК – Националну возачку академију, прву школу безбедне вожње у Србији. Алвировић је поседовао возачку дозволу за све категорије осим за А, као и лиценцу за инструктора вожње. Дипломирао је књижевност, али је студирао и журналистику. Био је сертификовани предавач и испитивач у области унапређења знања из безбедности саобраћаја. Мирко је био ожењен и имао два сина – Младена и Момира.

Жеља: Само здравље да нас послужи!

Алвировић је често истицао да свој посао ради из љубави и да му је једина жеља да га здравље послужи: – Да бисте били успешни у нечему, морате то да волите. Ја овај посао радим из велике љубави. Такође, разумемо обичног човека, возача, покушавамо да му се приближимо и његовим језиком му објаснимо најкомпликованију ствар и пренесемо знање. Не изигравамо велике познаваоце аутомобила, технике и саобраћаја, не паметујемо. Важно је само да вас здравље у свакој ситуацији послужи, све остало ћемо лако.

Бета/Курир/Хронограф