Страхота у Булевару краља Александра: На мушкарца пала фасада тешка 3 кг, када се освестио, питао је само једно

У близини некадашњег Депоа у Булевару краља Александра данас око поднева на пролазника је пао део фасаде тежак 3 килограма.

фасада
Фото: Н1

У Булевару краља Александра код броја 107 у Београду око поднева тешко је повређен мушкарац када је на њега пао део фасаде са зграде.

Хитна помоћ је изашла на терен како би повређеном мушкарцу (60) указала помоћ. Он је тешко повређен и превезен је у Ургентни центар.

– Човек је на кратко губио свест, наша служба га је затекла у свесном стању и установила да су му притисак и пулс нормални. Констатоване су му тешке повреде главе и тренутно се налази на одељењу неурохирургије – саопштила је портпаролка Хитне помоћи Нада Мацура.

Како сазнају београдски медији, мушкарац се налазио у друштву супруге, када је на његову главу директно пала арматура од три килограма тежине.

Он је накратко био при свести, када је питао за супругу која је, срећом, прошла без повреда.

Особље оближњег кафића је одмах прискочило у помоћ, поливало несрећног човека водом и позвало лекаре.

– Мислио сам да је човек мртав какав је ударац био. Кад се освестио питао је само за жену – испричао је један од очевидаца.

Полиција и комунална полиција су одмах изашли на лице места, извршили увиђај и траком обезбедили део испод оронуле бетонске фасаде.

фасада

Према речима очевидаца, човек је пролазио поред зграде, када је на њега пао бетонски део терасе на другом спрату, тежак неколико килограма.

Екипа хитне помоћи превезла је повређеног са видним повредама главе у Ургентни центар. Увиђај су обавиле полиција и комунална полиција, које би истрагом требало да утврде ко је надлежан за одржавање фасаде зграде.

После несреће место је ограђено заштитним тракама и забрањен је пролаз.

фасада
Пролазници су били веома уплашени/Фото: Телеграф

Станари оближњих зграда који често пролазе тим делом улице веома су забринути јер, како кажу, то је могло да се догоди било коме од њих. Они захтевају од градских власти да хитно донесу закон о кажњавању несавесних власника зграда чије фасаде угрожавају безбедност грађана, као и да се формирају стручне комисије које би прегледале фасаде београдских зграда и утврђивале у каквом су стању и у којој мери представљају опасност по живот и здравље пролазника.

Хронограф/Н1/Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.