ВОЗАЧ ГСП ПУШТАО ДЕЧЈЕ ПЕСМЕ ПРЕКО РАЗГЛАСА: Цео аутобус успављивао бебу

Иван Филиповић (40), који је био за воланом аутобиса на линији 511 у Београду, због једногодишње путнице пустио музику. Мала Милица престала да плаче, сви аплаудирали.

возач ГСП
Иван Филиповић (здесна) са колегом/Фото: Лична архива

Разболе се лисица, суши се ко грана… Стихови ове песме одјекивали су у уторак око 19 сати у аутобусу на линији 511. Како би смирио бебу која је дуже време плакала, возач аутобуса Иван Филиповић (40) пустио је преко разгласа веселу дечју мелодију. Несвакидашњи гест поздравили су путници, који су аплаудирали шоферу и, истовремено, једногодишњој Милици певали песму.

Задивљена пажњом возача, Београђанка Ана Максимовић, мама мале Милице, похвалила га је на друштвеним мрежама. Зато је у среду цела престоница причала о овом љубазном човеку који је многима вратио веру у људе.

– Толика се прашина дигла, а ја сам урадио само ситницу – каже, за „Новости“, Иван Филиповић, који већ 15 година ради за воланом, а три године као возач у јавном градском превозу. – И ја имам бебу, Максима који има годину и по. Знам како је тешко смирити дете кад се зацени. Плакало је десетак минута, и мајка никако није успевала да га умири. Није било гужве, клима-уређај је био укључен на 25 степени, али беба је била нервозна. Кад сам приметио да се и мајка унервозила, јер није успевала да је умири, преко разгласа сам пустио песме с којима успављујем свог Максима. Телефон ми је пун дечјих мелодија, али сам одабрао „Разболе се лисица“, јер је мом детету омиљена, а деловала је и на бебу у аутобусу.

И Контролори у чуду: Занимљиво је и да су и контролори „Бусплуса“ били збуњени призором у возилу. Из аутобуса је допирала дечја музика, па тако, у чуду, нису ни ушли у возило да преконтролишу карте путницима. Поново се зачуо аплауз, овог пута намењен малој Милици, јер их је „спасла“ контроле. Ана Максимовић (36), Миличина мама, каже да зна колико је напоран посао возача и да овакав гест никад не би очекивала.

– Милица је навикла на превоз јер се често возимо аутобусом – прича Ана. – Ипак, те вечери, кад смо се враћали са Аде Циганлије, почела је да плаче, а после неколико станица буквално да урла. Плакала је без престанка, а мене је већ почела да хвата паника. Нисам знала шта да радим.

Кад се преко разгласа у возилу зачула позната мелодија, сви путници, па и она, били су у шоку.

возач ГСП

– Милица је одмах престала да плаче. Онда су сви почели да аплаудирају возачу, а Милица је почела да се смеје и игра – кроз осмех говори Максимовићева.

Кад је почела песма „Слон лепотан додолан“, путници у аутобусу су певали. Следећих пет станица дечје песме су одзвањале аутобусом јавног градског превозника.

Новости