УКЛАЊАЈУ ФАБРИКУ ЗБОГ ТРЖНОГ ЦЕНТРА: Ниче нови тржни центар на Звездари вредан 100 милиона евра

На углу улица Војислава Илића и Мис Ирбијеве, компанија МПЦ Пропертиес, која је власник и ТЦ Ушће, гради нови тржни центар са 130.000м2 бруто површине и 43.000м2 простора за изнајмљивање.

тржни центар
Пројекат потписује архитектонски студио Чепмен Тејлор из Дизелдорфа/Фото: Беобилд

Новом центру за шопинг, чији пројекат потписује архитектонски студио Чепмен Тејлор из Дизелдорфа, гравитираће велика стамбена насеља попут Коњарника, Душановца, Шумица и делова око Цветкове пијаце, а у понуди ће се налазити преко 150 познатих интернационалних и регионалних брендова, хипермаркет, модеран мултиплекс биоскоп, као и већи избор кафеа и ресторана. Пројекат је добио грађевинску дозволу пре око месец дана, сада су почели припремни радови, а отварање је планирано за почетак 2020. године, пише Беобилд.

тржни центар
Отварање тржног центра планирано је за почетак 2020. године/Фото: Беобилд

Објекат је планиран на три спрата са пространом подземном гаражом капацитета преко 1.200 паркинг места.

Тржни центар се гради на простору некадашње фабрике „Индустрија прецизне механике“, тако да се у овој фази припремних радова прво уклањају постојећи објекти на парцели. У фабричком кругу налази се неколико зграда, производни капацитети дограђивани током више деценија развоја овог предузећа. Посебно је занимљиво крило у духу брутализма дограђено почетком 80-их година дуж Мис Ирбијеве улице.

– Нови шопинг центар, чије је отварање планирано почетком 2020. године, својом изградњом обогатиће садржај на локацији где постоји изузетна потреба за модерном шопинг дестинацијом. Захваљујући овој инвестицији, преко 150 најпознатијих интернационалних и регионалних брендова својом понудом ће оплеменити овај део Београда. Поред локације, шопинг центар биће препознатљив и по иновативном концепту који прати последње светске трендове у ритејлу са више отворених површина, пуно природног светла и зеленила, а све са циљем да се потрошачима пружи максимални угођај боравка и куповине. Модеран и урбани дизајн објекта идејно је решење познатог интернационалног архитектонског бироа “Чепмен Тејлор” из Дизелдорфа – саопштили су инвеститори.

Објекат је планиран на три спрата са пространом подземном гаражом капацитета преко 1.200 паркинг места. Главни пешачки улаз архитектонски је акцентован ка раскрсници улица Војислава Илића и Мис Ирбијеве, дајући објекту јасну угаону оријентацију. Цела инвестиција прелази вредност од 100 милиона евра.

Новом тржном центру највише ће се обрадовати становници Звездаре, мада нема сумње да ће бити омиљена дестинација и за грађане са Вождовца, Врачара…

Инвеститори најављују садржајну понуду, од модних и спортских брендова, преко биоскопа до супермаркета и богатог гастрономског избора са кафићима и ресторанима. Објекат је планиран на три спрата (2По+Пр+2+Пс), са пространом гаражом и 1.200 паркинг места, два мања пешачка улаза, два колска приступа гаражи из Мис Ирбијеве и Војислава Илића.

тржни центар
Локација будућег тржног центра

ТЦ „Ушће“, кула „Ушће 2″…

Нови шопинг центар још једна је у низу инвестиција компаније MPC Properties, која у свом власништву има највећи шопинг центар у региону, ТЦ “Ушће”, али и која је започела изградњу куле Ушће 2, те другу фазу пословног комплекса “Навигатор” на Новом Београду.

Беобилд / Блиц