Зашто саобраћајна полиција не сигнализира маглу? НЕЗАПАМЋЕНА ТРАГЕДИЈА НА АУТОПУТУ Две саобраћајне несреће на истом месту, најмање ШЕСТОРО ПОГИНУЛИХ, десетине повређених

На ауто-путу Београд-Ниш, између Ћуприје и Јагодине догодила су се два ланчана судара, у којекојима је најмање шест особа погинуло, а 25 особа је повређено. Саобраћај у оба смера је заустављен, у судару је учествовало тридесетак возила – камиони, аутомобили на обе стране ауто-пута.

два ланчана судара
Фото: РТС Screenshot

Наиме, паралелно су се догодиле две саобраћајне несреће, једна у смеру Београд-Ниш, друга у смеру Ниш-Београд.

У првој саобраћајној несрећи, од Београда ка Нишу, три особе су погинуле, а десет особа повређено. У тој несрећи учествовало је више од десет возила, при томе су се два камиона запалила.

два ланчана судара
Фото: РТС Screenshot

Други судар се десио на истом месту, али у другом смеру, од Ниша ка Београду. У тој несрећи три особе су погинуле, а више од 10 повређено. У судару је учествовало девет камиона и неколико аутомобила.

два ланчана судара
Фото: РТС Screenshot

Удеси су се догодили у готово исто време јутрос око 7.15. На место удеса упућено је више ватрогасних кола и кола хитне помоћи. Како се сазнаје, два камиона су се запалила.

два ланчана судара
Судар у Јагодини/Фото: Централмедиа.рс, ПРОМО

Узрок несреће је густа магла због које је видљивост била смањена на десетак метара.

„Кретао сам се из правца Ниша неком нормалном брзином. Била је нека сумаглица, а када сам прошао Мораву – зид. Ништа се не види. Толика је магла била. Почео сам одмах да кочим, сустигао сам камион испред себе, стао, изашао из камиона и већ су возила почела да се ударају“, посведочио је за РТС један од возача.

два ланчана судара
Фото: Централмедиа.рс, ПРОМО

На лицу места је језив призор, сударили су се и камиони, неки аутомобили су готово уништени. Сведоци су у шоку од језивог призора.

– Било је јако непрегледно, видео сам поред себе у колима мртву жену, а поред ње двоје деце… – рекао је један од очевидаца хорора на ауто-путу.

На лицу места је шест ватрогасних возила, ватрогасци извлачене људе заробљене у возилима.

два ланчана судара
Фото: РТС Screenshot

– Примамо тешко повређене по убрзаном поступку. Несрећа је са стравичним последицама. Људи су буквално згужвани. Примили смо девет лица већ и непрестано дозале нови. Они су на дијагностици – каже директор ћупријске болнице др Слободан Гајић, за Централмедију.

два ланчана судара
Фото: РТС Screenshot

Ванредно је и у јагодинској болници где су све екипе позване и послате на терен.

Саобраћај на ауто-путу у оба смера је у потпуности прекинут. Алтернативни правац смера Београд-Ниш је искључење на петљи Јагодина ка граду, до Ћуприје.

Из Ниша ка Београду искључење је на петљи Ћуприја до града, затим до Јагодине где се назад возила враћају на аутопут ка Београду.

Блиц / РТС

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.