Шта се догађа када се одрекнете пива?

Ефекти које престанак конзумирања пива има на тело могли би многима да се свиде.

избацивање пива
Фото: Shutterstock

Избацивање пива из исхране може да има велике позитивне здравствене ефекте на организам и то чак и ако нисте страствени пивопија који пиво пије свакодневно. Ево шта се све догађа у телу када се одрекнемо пива.

Равнији стомак

Редовно испијање пива може резултирати дебљањем и пивским стомаком. Добре вести су што је то лако поништити, само престаните да пијете пиво.

избацивање пива

Када се одрекнете пива смањујете број калорија које уносите у организам. Избацивањем пива можете и избећи преједања с обзиром на то да алкохол отвара апетит. Уз то, спречићете и надутост која се јавља због угљених хидрата у пиву.

Пиво, као и сваки други алкохол, може да подстакне упалу и поремети равнотежу микроба у дигестивном тракту. То изазива иритацију која пак, изазива надутост.

Побољшана функција јетре

Јетра је шокантно отпоран орган, али то не значи да бисте требали да је форсирате до крајњих граница. Конзумирање алкохола оштећује јетру, али када престанете да га пијете, она се регенерише и може се посветити својим другим задацима – попут разградње токсина и метаболизовања масти.

Мршављење

С алкохолом долазе и празне калорије, од њих нисте сити, али оне се и даље “лепе” на вас. Стога, има смисла избацити алкохол како бисте избегли дебљање.

Мирнији сан

Све врсте алкохола могу проузроковати проблеме са спавањем. Што ближе спавању пијете алкохол то је већа вероватноћа да се нећете добро наспавати. Само два алкохолна пића дневно довољна су да поремете сан у следећа 24 сата.

Бистрије размишљање

Одрицање од пива може спречити микротоксине и тешке метале, који понекад током производње могу залутати у пиво, да вам поремете мождане функције. Иако ових елемената нема пуно и не налазе се у сваком пиву, постоје људи који су изузетно осетљиви на њих. Унос тих елемената може проузроковати главобољу и губитак памћења, пише портал eatthis.com