СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД НИША Воз ударио аутобус и преполовио га, у језивом удесу ПОГИНУЛО ПЕТОРО, двоје тинејџера

0

Стравичан удес догодио се око 7.30 сати јутрос у селу Доње Међурово код Ниша када је воз ударио аутобус! У ужасној несрећи је, на лицу места, погинуло троје људи, а двоје је подлегло тешким повредама у болници, током операције. Како сазнајемо међу погинулима је двоје тинејџера, обоје од по 15 година: Један дечак страдао је на лицу места, док је петнаестогодишња девојчица М. К. подлегла тешким повредама у болници.

доње међурово
Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

Како је за Блиц потврђено у КЦ Ниш, у несрећи је повређено 30 особа.

Призор на лицу места је стравичан, аутобус је преполовљен, а воз је искочио из шина.

У страховитом удесу на лицу места страдале су две одрасле особе и једно дете. Како сазнајемо, страдало дете, је петнаестогишњак, ђак локалне средње школе.

доње међурово
Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

Још две жртве овог удеса подлегле су тешким повредама у болници, током операције, поврђено је “Блицу” у КЦ Ниш. Како сазнајемо, током операције преминуле су две женске особе, тинејџерка М. К. (15) и Н. Ј. (42).

Како “Блиц” незванично сазнаје, још особа је у јако тешком стању и боре се за живот.

Међу повређенима је и десеторо деце, јер је у питању аутобус који саобраћа од Новог Села до школе у Буњу и сваког јутра у њему има доста ђака, као и запослених који иду на посао.

Екипе Хитне помоћи, полиција и ватрогасци су сатима били на лицу места, збрињавали повређене и превозили их до болнице.

Како јавља репортер “Блица” са лица места, према првим информацијама скоро 30 повређених превезено је у Ургентни центар Клиничког центра Ниш. У болници су сви у приправности и све сале су припремљене за повређене.

Како сазнајемо, у болницу је примљено 30 особа, и тренутно је у току су операција тешко повређених у удесу.

Сви повређени су евакуисани са места несреће, а ватрогасци су померали остатке аутобуса како би проверили да испод аутобуса или воза нема тела или повређених. Увиђај на лицу места је у току.

Воз који је ударио аутобус саобраћа на линији Ниш-Прокупље. Од силине ударца задњи део воза склизнуо је са шина.

Како сазнајемо, до удеса је дошло на пружном прелазу на ком нема рампе.

доње међурово
Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

На место несреће стигао је и градоначелник Ниша Дарко Булатовић, начелник нишке полиције Славиша Вељовић, као и директор Хитне помоћи Славољуб Живадиновић.

Железнице: Путни прелаз обележен вертикалном сигнализацијом

Предузеће “Инфраструктура железнице Србије” саопштило је данас да се саобраћајна несрећа у Нишу, где је воз ударио у аутобус, догодила на путном прелазу који је обезбеђен знацима вертикалне друмске сигнализације (није било рампе).

“Путнички воз који је јутрос кренуо из железничке станице Ниш за Прокупље, при изласку из железничке станице Медјурово, око 7.30 ударио је у путнички аутобус и према првим информацијама има више повредјених”, наводи се у саопштењу.

Додају да је због удеса железничка композиција једним делом исклизнула са шина, а железнички саобраћај на овом делу пруге је у прекиду.

– На лице места одмах су стигле екипе Хитне помоћи, МУП-а, као и железничка Комисија за иследјење ванредних догађаја. У току је увиђај на месту несреће – наводи се у саопштењу.

Б. Јаначковић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.