СЕОСКА ТУЧА НА СЛАВИ Светог Трифуна: Колачар тврди да га је пребио главни човек у селу јер га није хвалио пред камерама?! (ФОТО) (ВИДЕО)

Полиција у Петровцу на Млави поднела прекршајне пријаве због ремећења јавног реда и мира, а тужилатво се изјаснило да нема кривичног дела.

у петровцу на млави
Фото: Facebook, РТВ Браничево

Бојан Јанковић (40), председник Месне заједнице Лопушник у општини Петровац на Млави наводно је пребио испред локалног дома културе мештанина села Славишу Лукића (70) из чисте обести – само зато што га није похвалио пред новинарима локалне телевизије.

Несвакидашњи догађај догодио се на прослави Светог Трифуна, славе виноградара. Како сазнајемо, Јанковића је изнервирала изјава Лукића неколико сати пре прославе, коју је дао за Радио-телевизију Браничево, у којој је похвалио мештане и месно културно-уметничко друштво које је сакупило новац за обнову дома културе, али је изоставио да каже коју лепу реч и за председника месне заједнице.

Већи простор РТВ Браничево у прилогу је дало је председнику скупштине општине Петровац на Млави и мештанину Славиши Лукићу, док је изјава председника месне заједнице Бојана Јанковића била кратка и на самом крају прилога.

– Дан и ноћ се радило на обнови сеоског дома културе. Све је урадио Саша Миловановић, директор КУД „Лопушник“, 99 одсто уз помоћ свих нас из села – рекао је Лукић између осталог на РТВ Браничево, ни једном речју не спомињући председника месне заједнице Бојана Јанковића.

Прилог погледајте на крају текста.

у петровцу на млави
Славиша Лукић тврди да је пао низ степенице после напада / Фото: Facebook, РТВ Браничево

– Видело се да је био љут на мене што сам помогао у организацији прославе и што су људи сами без његове помоћи успели да обнове дом културе. Ја сам купио целу кухињу за тај дом. Негде око 23 сата изашао сам испред дома када ме је, вероватно припит, Јанковић изненадио и више пута лактом ударао у груди после чега сам пао низ степенице. Тада сам изгубио свест. Кад сам се пробудио лежао сам испред степеништа. Чуо сам људе да запомажу и траже помоћ – тврди Славиша Лукић за Телеграф.

Он додаје и да је било сведока напада.

– Све ме још боли. Примљен сам у Хитну помоћ у Петровцу која је позвала полицију по службеној дужности због напада на мене. Полицајци су одмах дошли и кад су видели у каквом сам стању и да се пресавијам од болова, рекли су ми да дођем накнадно да дам изјаву. Како је у петровачкој болници био дежуран само хирург, отишао сам у Ургентни центар у Београд по лекарски извештај. Имам покидане лигаменте на левој руци, модрице по телу, а леђа и раме ме боле – каже Лукић.

Лукић каже да ће приватно тужити Јанковића за повреду угледа и части и тражити накнаду за претрпљене физичке и душевне болове.

у петровцу на млави
Целог дана није у канцеларији: Бојан Јанковић на слави у Лопушнику неколико сати пре наводног напада / Фото: Facebook, РТВ Браничево

– Од тог човека сам 30 година старији и отац могу да му будем. Верујте ми, било је доста сведока. Ниједну ружну реч, ни претњу му нисам упутио, а он је на мене насрнуо – каже Лукић.

Изјаву друге стране нисмо успели да добијемо. На телефон месне канцеларије у селу Лопушник у току радног времена два дана се нико није јављао. У међувремену, редакцији Телеграфа стигао је одговор из МУП Србије о овом случају:

– Поводом догађаја од 14. фебруара 2019. године полицијски службеници ПС Петровац на Млави су предузели све мере и радње у циљу расветљавања наведеног догађаја и о свему обавестили надлежно тужилаштво, које се изјаснило да у догађају нема елемената кривичног дела. Полицијски службеници су после тога против две особе поднели прекршајне пријаве због нарушавања јавног реда и мира – наводи се у информацији МУП Србије.

Шта је рекао повређени Лукић за локалну телевизију погледајте у видеу испод:

Телеграф