Шаулићева удовица у дуговима – Као његов менаџер, узимала унапред новац од тезги

0

Певачева супруга Гордана уговорила бројне наступе по свадбама и дискотекама у Србији и иностранству не слутећи да ће њен животни сапутник изненада напустити овај свет.

супруга гордана
Фото: Дамир Дервишагић

Гоца Шаулић са децом Михаилом, Санелом и Илдом пролази кроз пакао због смрти супруга Шабана Шаулића, а на сву муку мора да врати око 235.000 евра на име унапред уговорених тезги које су заказане малтене до краја ове године, пише данас Курир.

Удовица краља народне музике, која је била и његов менаџер, узимала је 50 одсто од сваког уговореног наступа унапред, а од неких чак и цео износ.

– Гоца се питала за све када је Шабанова каријера у питању. Она је водила рачуна о финансијама и колико новца се узима и за који наступ. Наравно да се цена разликовала када Шабан треба да пева у неком клубу, дискотеци или на приватном весељу. Он је био један од најтраженијих певача и његова цена је ишла од 10.000 па до 30.000 евра по наступу. Некада је радио за гарантовани бакшиш, тако да су цене могле да достигну и до 50.000 евра по наступу, у зависности од места и врсте прославе. Међутим, последњих година, он је проредио тезге и фиксирао цену, а новац је уговарала и узимала Гоца, јер је то била Шабанова жеља. Узимала је цео износ ако би наступ био близу, а ако је далеко, онда пола хонорара – прича добро обавештен извор Курира.

супруга гордана
Била му је и жена и менаџер / Фото: Драган Кадић

Он каже да ће Шаулићева удовица вратити свима новац, а да је већ узела део за наступе који су уговорени до јесени, а то је око 235.000 евра.

– Гоца никада не би дозволила да било ком газди остане дужна. Она је одувек водила рачуна о томе да све буде максимално испоштовано, а нарочито сада не жели да остане било која мрља на имену њеног супруга, а нарочито не новчани дуг. Зато је одлучила да када прође сахрана и најтежи тренуци, ступи у контакт с људима од којих је узела капару и врати новац. Иначе, то и јесте пракса код многих певача, да узимају новац и неколико месеци пре наступа како би се осигурали они, али и газде. Гоца је последњих година смањила Шабану број тезги на једну недељно, док је пре радио и по три пута седмично – завршава извор Курира.

супруга гордана
Фото: Драган Кадић

Према сазнањима Курира, Шабанова удовица је пре два месеца од власника ланца клубова и дискотека из Аустрије унапред узела 45.000 евра за неколико наступа. Договор је био да Шабан код њега пева током 2019, али нису сви термини били прецизно уговорени.

– У питању је врло познат човек у естрадним круговима, мислим да држи око 15 локала у Аустрији. Гоца је с њим погодила наступ за Шабана, он јој је дао новац и требало је ускоро да Шабан одради прву тезгу код њега у Бечу. То ми је он лично испричао на дан када је Шабан погинуо. Звао ме телефоном и рекао ми: „Дао сам Гоци 45.000 евра унапред, нико није ни слутио ову трагедију. Добро је што нисам имао да им дам и тих 60.000, колико ми је тражила унапред, јер припремају сину свадбу. Само би се џаба задужили, жао ми је што се овако завршило“ – рекао је извор Курира.

супруга гордана
Фото: Бета / Бранислав Божић, Курир

Сахрана у петак

Комеморација поводом смрти Шабана Шаулића биће одржана у петак, 22. фебруара, у 11 часова у Скупштини града, а истог дана биће и сахрана у 14.30 у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. Обдукција ће бити обављена данас у Немачкој. Међутим, ако се из неког разлога продужи и не заврши како је предвиђено, резервисан је термин сахране за понедељак. Иначе, све је спремно за покоп великог певача. Он ће почивати поред глумца Небојше Глоговца.

Расправа о ауторским правима

Осим непокретне имовине, Шаулићи ће током оставинске расправе на суду морати да се изјасне и о томе коме ће припасти ауторска и интерпретаторска прва, која је до смрти полагао искључиво Шабан. Када се то судски буде регулисало, онај ко буде наследио права моћи ће на основу те пресуде да себи упише као носиоца права на наплату ауторског дела у Агенцији за права извођача и агенцији за ауторска права.

Имао само ауто стар 15 година вилу од 2.000.000 € дао деци

супруга гордана
Фото: Немања Николић

Шабан Шаулић није оставио тестамент јер, како сазнајемо, иза њега није остала имовина која би била подељена између његових наследника, пише Курир. Он је своју супругу Гордану и децу Санелу, Илду и Михајла обезбедио за живота, а он је на своје име имао само аутомобил „фијат стило“ стар 15 година. Вилу на Дедињу, чија се вредност процењује на око два милиона, као и три стана у Београду поклонио је деци. Чак ни викендица у Крчедину, где је највише боравио, није била у његовом власништву.

Посебни услови – Санела и Михаило провели пола сата с мртвим оцем

Ћерка и син Шабана Шаулића, Санела и Михајло, пре два дана видели су тело свог оца, и то у посебним условима, иако је то противно немачким законима.

Они су провели пола сата крај покојника у посебној просторији, у којој су били цвеће и свеће. Призор је био веома потресан, а Санела и Михајло нису могли да зауставе сузе, тврди Курир.

Иначе, према процедури, после обдукције документа се шаљу тамошњем тужиоцу, а он породици Шаулић.

супруга гордана
Фото: Курир

Саопштење породице Шаулић: Хвала држави и Немцима

Иако пролази кроз тешке тренутке, породица Шаулић се захвалила на подршци.

– У овим тешким тренуцима захваљујемо на безрезервној подршци и помоћи председнику РС Александру Вучићу, министру спољних послова и потпредседнику Владе Србије Ивици Дачићу, министру одбране Александру Вулину, генералном конзулу у Диселдорфу Бранислави Перин, председнику Скупштине града Београда Николи Никодијевићу, заменику градоначелника Београда Горану Весићу, генералном конзулу у Франкфурту Браниславу Радовановићу, Председништву и Влади Републике Србије, свем особљу конзулата у Диселдорфу, Скупштини града Београда, канцеларији градоначелника и свим званичницима који су нам упутили речи подршке.

супруга гордана
Илда Шаулић / Фото: Соња Спасић

Захваљујемо клиници у Билефелду због напора и свестрано пружене помоћи у покушају спасавања живота, полицији града Билефелда, која нам је непрекидно била на располагању за информације, званичницима покрајине Северна Рајна-Вестфалија на помоћи, као и државном тужиоцу, који је омогућио породици да у току обукционог поступка ипак види тело и опрости се на достојанствени начин од нашег супруга, оца, деде и никада прежаљеног великог човека и уметника.

Курир

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.