МИЛИЋЕВ ИЗАШАО ИЗ ЗАТВОРА: Убица већ одслужио казну

Милићев је и пре овог случаја осуђиван за покушај убиства, а наводно је припадао организованој криминалној групи са Звездаре која тргује дрогом.

марко милићев
Фото: МУП Србије

Марко Милићев, који је наводно усмртио Луку Јовановића (21) у јулу 2014. у Београду, пуштен је на слободу јер му је истекла пуна затворска казна на коју је осуђен, пише Телеграф. Он је, како је утврдио суд, 25. јула 2014. возилом „кантримен“ усмртио Луку Јовановића на београдском Бранковом мосту, а потом побегао са места несреће.

Лука Јовановић се враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила „лада“ и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку, на њих је налетео „мини кантримен“. Возач „кантримена“ није се зауставио после несреће, а Јовановић је од задобијених повреда преминуо дан касније у Ургентном центру.

Управо због смрти младића, бекства несавесног возача и чињенице да “кантримен” који је возио виновник несреће није нађен, случај је од почетка изазвао велико интересовање медија, па је чак министар полиције Небојша Стефановић обавештавао јавност о детаљима истраге.

Утврђено је да је „кантримен“ смрти возио Марко Милићев, који је 15 дана после саобраћајне несреће у којој је Јовановић задобио смртоносне повреде, 10. августа 2014, летом за Истанбул, побегао из Србије. Из Турске је одлетео у Кину. У међувремену, полиција га је идентификовала као виновника несреће, па му је у одсуству притвор одређен 19. августа 2014, када је за њим расписана и Интерполова потерница. Управо је по црвеној потерници 29. августа 2014. ухапшен у Кини, а девет дана касније изручен је Србији.

милићев
Убијени Лука Јовановић / Фото: Приватна архива

Више од годину дана провео је у притвору пре него што је 28. октобра 2015. пред Трећим основним судом осуђен. Виновник несреће је био оптужен за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја, за које је запрећена казна затвора до осам година, али и за непружање помоћи лицу повређеном у несрећи.

Осим Милићева, у поступку је осуђен и његов кум Братислав Весовић, и то на годину дана затвора, јер га је крио и помогао му да сакрије возило. Девојке и младић који су те вечери били са Милићевим у колима, после нагодбе са тужилаштвом осуђени су на казне кућног затвора од четири до десет месеци.

Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.