Ведрана Рудан: Хрватска је луда земља – Министар здравља воли Павелића и његов дечји логор, а „сузе рони“ кад отац баци децу с терасе на Пагу

Позната хрватска књижевница Ведрана Рудан на свом блогу се овога пута осврнула на недавну језиву трагедију у којој је помахнитали отац на хрватском острву Паг четворо својих малишана бацио кроз прозор. Три девојчице и дечак, старости од две године до осам година, боре се за живот. Текст Ведране Рудан преносимо у целини.

ведрана рудан

Ведрана Рудан/Фото: М. Анђела

„Имамо Хрватску!“

Отац је на Пагу преко ограде балкона бацио своје четверо дјеце. Портали вриште. Посебно је истакнуто, отац није са Пага, “дошљак” је бацио дјецу. Кренула је расправа је ли Вировитица у Међимурју или Славонији. Заборавила сам гдје је Вировитица јер је Хрватска луда земља у сваком свом дијелу.

Има нас око четири милијуна. Мањи смо од многих свјетских градова. То страву и ужас чини још језивијима.

Сестра је стрпала сестру у фризер, тамо се покојница смрзавала годинама. Четрнаестогодишњи дјечак покушао је заклати мајку. Отац пребио четрнаестогодишњу дјевојчицу и отео јој новчаник.

Жупан, угледни политичар, годинама је пребијао супругу, суди му се, он је и даље угледни политичар. Осуђени ратни злочинац, велештовани хрватски генерал који је хладнокрвно жени пуцао у главу, успјешни је бизнисмен, њежни супруг и отац.

Министар обране, дјелује попут љутитог дјечачића, од Израела је наручио авионе који ће нас бранити од… Никад нисмо чули од кога ће нас бранити старе израелске канте које нисмо успјели у злату платити јер су се умијешали Амери.

Док је патуљак договарао “обрану” врхунски хрватски војни пилот наручене је авионе успоредио са пичком ислужене амстердамске курве. Хало? Ало? Има ли кога дома?

Дјеца у осмогодишњим школама међусобно се пребијају, средњошколци убијају. Наша предсједница потакнута клањем у школама на бујне груди навлачи ружичасту мајицу, на њој пише “Вршњачко насиље престаје овдје!” Престаје гдје? На сисама предсједнице опсједнуте дијетом, периком, гардеробом и ловом на нови мандат?

Из мрачине се ових дана извукао војни поп у миру, Језеринац се зове. У миру је, али не мирује. У свом је дворцу од оникса дошао до генијалног открића. Жене одлазе на абортус да би мртва тјела своје нерођене дјеце продала индустрији скупих парфема.

хрватска књижевница
Деца бачена с терасе / Фото: Facebook профил Josip Rođak

Ало? Ало! Алооооооо? Зашто хрватски попови, кад су у мировини, једини не умиру од глади, зиме и болештина него се у стотој баве науком?

Хрватска има и студентског капелана. У злату и драгом камењу плаћамо господина који је студентима открио како је млада цура изгубила менструацију кад је видјела оца како дрка. Што губе дјевојчице кад их поп ј**е капелан није рекао. Менструацију не губе јер хрватски попови воле цурице које је још нису добиле.

Е, сад, зашто је у Хрватској бацање дјеце преко балкона злочин, а ј****е дјечице ширење мира и добра знају само они који су са Ватиканом потписали све оне уговоре.

Кад је наш премијер чуо да је отац своју дјецу бацио преко ограде балкона јако се зачудио, а министрица за младеж је одмах кренула према Задру пуна наде да ће се дјеца опоравити.

Зашто се томе нада? Чиме се бави та женска? За што је плаћамо? Она су сирота дјеца јадна откако су жива. Ових су дана требала заједно са оцем монструмом и мајком одлетјети из унајмљене гајбе. Камо? Камо лете хрватска гола, боса, запуштена, гладна, очајна дјеца кад их отац не баци преко балкона? Зна ли нетко одговор на то питање?

Алоооооо, попови? Добивате милијарду куна годишње, остаје ли нешто за хрватску сирочад? Зашто мислите да се глад и биједа хрватске дјеце лијечи вашом спермом?

Ало, министри? Ало, премијеру? Ало, Жено у Ружичастом? У Хрватској живи тко зна колико тисућа гладне, незбринуте, голе, босе и болесне дјеце коју родитељи не могу прехранити. У Хрватској, дјеца живе у Хрватској, она живе у Хрватској, живе у Хрватској… Дјеца умиру од глади и болести у Хрватској! Алоооооооооооооооо!

хрватска књижевница
Кућа у којој се догодио злочин / Фото: Танјуг

Истовремено док су на Пагу летјели сирочићи “ми” смо са Америма потписали споразум о збрињавању америчког оружја, читај нуклеарног отпада или нечег сличног. Видовита сам. За коју ће се годину грађани овога нечега чудити зашто им дјеца умиру од рака, рађају се са три главе и пет ногу.

Нашег врлог министра здравства ужаснула је пашка прича. То је онај господин који воли Павелића. Павелић је био Поглавник, у његовој НДХ дјеца су у најстрашнијим мукама умирала у једином дјечјем концентрацијском логору у Европи, па ипак је наш министар походио гроб хрватског злотвора. Данас исти министар сузе рони над пашком дјечицом. Алоооооооо, кога зајебавате, министре?

У Хрватској је свашта могуће. Једино је немогуће спалити све дворце и палаче у којима столују наши лицемјерни злотвори у одијелима, ружичастим мајицама и дизајнерским мантијама.

“Имамо Хрватску”, рекао је Туђман. Да, имамо Хрватску и нека је имамо! Пи*ка нам материна!

 Рудан.инфо