БИРН: Хулигани полупали „Шумадију“, о продаји преговарао отац министра полиције (ВИДЕО)

Петнаестак крупних момака, са фантомкама на глави, секирама и палицама су полупали и демолирали улаз хотела „Шумадија“ 15. фебруара 2019. године, пише Балканска истраживачка мрежа (БИРН). Како наводи БИРН, инциденту су претходили преговори око продаје које је водио отац српског министра полиције Бранко Стефановић.

хотел шумадија
Хотел „Шумадија“ / Фото: Бирн

Заједно са полицијом која је дошла на увиђај у хотел је ушао Мирослав Билановић, представник компаније Б&Б гроуп која је седам дана раније на лицитацији овај хотел са четири звездице купила за 280.000 евра, пише БИРН.

Мирослав Билановић о хулиганима: Заиста немам појма ко су ти људи и шта су радили.

„Хотел сам купио за скоро три милиона евра и у међувремену уложио још три милиона, а они ми га отимају уз помоћ батинаша и секира за десет пута мањи износ“, каже претходни власник Његомир Килибарда за БИРН.

Килибарда каже да су овом догађају претходили састанци са Бранком Стефановићем, оцем српског министра полиције, који се самоиницијативно нудио „да помогне“ око исплате дуга који је имао.

„Три пута сам се састао са њим и то на његову иницијативу. Рекао је да жели да ми помогне око исплаћивања дуга, а да му за узврат продам хотел. У једном тренутку смо и утврдили цену од милион евра“, рекао је Килибарда за БИРН.

„Када је дошао, Бранко Стефановић носио је ранац преко рамена. Рекао је: ‘Овде је 300.000 евра, када потпишеш уговор добијаш паре'“, каже Килибарда и додаје да није видео новац нити је Стефановић отварао ранац.

Бранко Стефановић је за БИРН потврдио да се састајао са Килибардом и да су разговарали о позајмици и хотелу, али тврди да је иницијатор био Килибарда.

„Хтели смо да помогнемо том несрећнику јер је сложио причу да га нека мафија јури за паре, али када је дошло до тога да та прича постане озбиљна показало се да је преварант“, рекао је Стефановић за БИРН.

После разговора који су новинари БИРН-а имали са Килибардом, њему се наводно јавио човек који се представио као заступник министра полиције и понудио да „исправи брљотине министровог оца“.

БИРН пише да док Килибарда „преговара“ са изаслаником министра Стефановића, позивају га у полицију да би дао изјаву о упаду хулигана у хотел, а онда напрасно отказују саслушање не дајући никаква даља објашњења.

Министар Небојша Стефановић није одговорио на питања која му је упутио БИРН.

Хотел Шумадија налази се близу Београдског Сајма и Аде Циганлије, има четири звездице, 104 собе и велнес центар. БИРН пише да је хотел оптерећен и са два милиона евра обавеза, од којих највећи део иде на кредит.

Његомир Килибарда купио је хотел Шумадија у процесу приватизације крајем 2004. године за 2,8 милиона евра, а нови власник је имао уговорну обавезу да у здање уложи додатна средства.

БИРН

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.