„БИО ЈЕ МИЉЕНИК НАШЕГ СЕЛА“ Тинејџер ког је лопов покосио украденим аутом се тек доселио у мало место, а одмах су га СВИ ЗАВОЛЕЛИ

0

„Срђан је био миљеник нашег места. Дружили смо се, ишли заједно на протесте, био је диван младић. Његова смрт је шок за све нас, у целом селу влада мук и буквално је све стало.“

миљеник нашег места
Фото: Приватна архива

Овако за Блиц почиње причу Далибор Обрадовић звани Пирке, друг Срђана Ђошића (16) који је погинуо у ноћи између суботе и недеље када је на њега украденим аутомобилом налетео Милан Ћирић (39). У истој несрећи повреде је задобио и Мартин Текавчић (23), Срђанов пријатељ и његово стање је сада стабилно.

Стравична трагедија која је село Темска код Пирота завила у црно шокирала је јавност, посебно ако се узме у обзир да је непажњом једног лопова угашен живот тинејџера. У шоку и неверици већ два дана је и Далибор Обрадовић, пријатељ трагично настрадалог младића.

– Он је један од оних људи на које можеш да се ослониш. Када год бисмо га позвали да помогне, увек би се радо одазвао. Био је миљеник целог места, никада се ни са ким није покачио. Кренуо је у средњу школу у прву годину… – прича у неверици Обрадовић.

миљеник нашег села
Срђан Ђошић / Фото: Приватна архива

Како је објаснио, тог кобног дана Срђан је и њега позвао да заједно са њим возе бицикле. Међутим, Далибор је због обавеза одбио позив, а онда га је касније покосила ужасна вест.

– Ишао је са другарима и позвао је и мене. Ја сам му рекао да не бих ишао због обавеза и да им је боље да иду таксијем, као да сам знао, као да сам предосетио. Он је то одбио и рекао да ће се вратити око осам, пола девет. Ујутру су ме сви звали јер су прво мислили да сам отишао са њим, а када су ми рекли… Ноге су ми се пресекле. Ево и даље сам у шоку – прича Обрадовић, додајући да је са његовом смрти цело село буквално стало, а мештани у неверици размењују само информације о сахрани.

Недавно се доселили, мештани их оберучке прихватили

миљеник нашег села
Фото: Приватна архива

Према речима мештана насеља Темска, Срђан потиче из изузетно поштене али сиромашне породице. У село су се доселили недавно из Топлог дола, јер је његов млађи брат Вељко, који је сада седми разред, изгубио могућност да се школује, будући да је последња основна школа у Топлом долу затворена.

Родитеље и два брата мештани села су прихватили оберучке, а породица се уселила у школски објекат у дворишту у ком су некада живели учитељи. Мала али борбена породица, иако тешког финансијског стања, борила се са свакодневницом, а Срђанова вредноћа и предузимљивост им је у томе помагала.

– Ми немамо речи којима бисмо могли да опишемо ову ситуацију. Врло је тешко, дечко је био толико активан, живахан, леп, вредан… Најтрагичније је што је био тако млад, имао је тек 16 година – прича за Блиц Миња Николић, једна од активисткиња „Одбранимо реке Старе планине“ која се заједно са Срђаном али и многобројним мештанима борила за очување река Старе планине.

Фото: Facebook

Мештани села али и други активисти већ два дана организовано сакупљају новац за помоћ Срђановој породици. У плану је и покретање иницијативе којом ће Срђан добити знаменитост у селу која ће се звати његовим именом, а до тада, друштвене мреже су преплављене последњим поздравима.

– Срле, да си имао времена за последњу жељу, верујем да би она била да се у сливу Темштице не изгради ниједна МХЕ. Наша је обавеза да ти ту жељу испунимо и ми ћемо те реке бранити животом. Спавај мирно, онај ко дође са намером да поремети твој мир биће уништен – једна је од објава којом се познаници и пријатељи овог тинејџера поздрављају.

Подсећања ради, младић из пиротског села је прекјучерашња жртва бахатог возача Милана Ћирића Папундека, који је украденим аутомобилом „фијат“ нишких таблица ударио Ђошићев бицикл и усмртио га код села Блато. Убрзо после тога је ухапшен у таксију, док је покушавао да побегне.

Ј. Алексић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.