Мајка из Прокупља је случајно узела телефон сина (14) и занемела: Прочитала је језиво дописивање са манијаком (ЦЕЛА ПРЕПИСКА)

Дечак је блокирао особу која га је спопадала, али мама је открила још мрачних тајни свога сина.

мајка из прокупља
Фото: Илустраација

Мајка једног четрнаестогодишњака из Прокупља била је пренеражена када је, пре неколико дана, после случајног позива у телефону свог детета открила педофилију, препродају, неумесне чет групе адолесцената, па и чак коцкарске комбинације. Како нам је потврдила, пре два дана дете је случајно оставило свој мобилни телефон и изашло у школско двориште да се игра. Стигао је позив на месинџер и она се јавила. Са друге стране малишан је тражио њеном сину 1. 500 динара, али када је схватио са ким прича, прекинуо је везу.

дечак

– Одмах сам запамтила име и презиме, па сам кренула да проверавам све поруке мог детета. Нећете веровати на шта сам све наишла за само пола сата. Била је ту преписка са другом да уплате тикет у кладионицу и да то уради неко пунолетно лице, чије име нису износили, па ако прођу он ће да им подигне новац, за 30 одсто пара од добитка. То лице изгледа да је познато свој деци, јер преписка потврђује да га знају – потпуно запрепашћена својим сазнањем прича нам Прокупчанка која за сада жели да остане анонимна.

дечак

У намери да сазна које лице уместо деце уплаћује тикете у кладионице, она је отишла у ону која се помиње у порукама и захтевала да разговара са одговорним и да јој покажу видео снимке. Речено јој је да ће данас да је обавесте.

дечак

Она додаје да је онда уследио још већи шок, када је видела непримерене поруке неког лица које је наводно из Ниша, а које имају сексуалну конотацију. У њима то лице поставља питања њеном сину о величини полног органа. Дете одбија да одговори, псује лице, али је оно упорно да добије одговор. На крају се види да је њен син блокирао то лице, али није обрисао поруке.

– То је класична педофилија. Разговарала сам са лицима која истражују те ствари, али су ми рекли да нема доказа да је желео стварно сексуални контакт и да нема основа да се покреће истрага. Замислите, шта треба да се деси?? – пита се наша саговорница. Колико је била упорна да све испита до краја, села је са дететом и оно јој је све признало.

мајка из прокупља

– Најгоре су чет групе. Ту сам у неколико видела заиста свакакве поруке и фотографије. Деца сликају своје полне органе и шаљу у виду порука, коментарише се о томе. Ипак, најгоре од свега је што очигледно нико озбиљно не схвата све те „дечје игре“. То није мој свет и ја сам заиста занемела пред свим оним стварима које сам прочитала и сазнала. Мислила сам да је мали, да у Прокупљу таквих појава нема, али ово је страшно. Апелујем на родитеље да мало боље прате налоге на друштвеним мрежама своје деце, јер су нажалост резултати поражавајући. На срећу, мој син је у случају оног сексуланог манијака одлично одреаговао, али има много деце која могу да наседну. Тако сам сазнала, да свима стално стижу слични захтеви – додаје она.

мајка из прокупља

Како каже, решена је да све истера до краја и прибави доказе за све ове сумњиве појаве, па ће онда да се обрати и истражним органима.

– Све податке ћу да прибавим, а онда да однесем надлежнима и да им предочим, да не могу да кажу како нема доказа за истрагу – сигурна је она.

Тринаестогодишњак продаје вршњацима све са интернета

мајка из прокупља
Фото: Телеграф

Од оног сумњивог позива малишана са почетка текста прошло је неколико сати, па је наша саговорница са синовљевог телефона јавила том дечаку да има новца и договорила састанак у име свог детета. Сазнала је да малишан продаје вршњацима све са интернета и да користи Виза картицу за куповину. Они му плаћају на рате или одједном.

мајка из прокупља
Фото: Телеграф

– Ко је омогућио осмаку да има Виза картицу и како је све то могуће је основно питање. Питала сам га шта се дешава када му неко не плати, а он је ћутао. Све то изгледа безазлено, али ово више нису мала деца и није тако банално, како се на први поглед чини, а последице могу да буду страшне. Ја ћу своје дете да заштитим од оваквих утицаја, али заиста мислим да је време да се сви озбиљно позабаве проблематиком – апелује наша саговорница. Насиље преко друштвених мрежа је све више у повоју, и време је да као друштво покренемо важне кораке како бисмо заштитили нашу децу.

ВИДЕО: Безбедност деце на интернету

Б. Р, Телеграф