Ратни ветеран који се полио бензином и запалио, преминуо од опекотина

1

Од последица тешких опекотина на 90 одсто тела, Војислав Бошковић (46) из села Дивци код Ваљева, који се протеклог викенда полио бензином и запалио у свом домаћинству, преминуо је у Београду, пише Блиц.

војислав бошковић
Фото: П. Вујанац, РАС Србија

Бошковић, који је био ратни ветеран, највероватније у стању психичког растројства најпре је запалио шупу и нову кућу у свом дворишту, а онда се, док су ватрогасци гасили пожар, у старој кући у којој је проводио највише времена, полио бензином и запалио.

Из ваљевске болнице, где му је указана прва помоћ, одмах је пребачен на даље лечење у Београд, али је изгубио живот због опекотина трећег и четвртог степена које су захватиле више од 90 одсто његовог тела.

Није имао пара за лекове

војислав бошковић
Стара кућа код које се Војислав запалио / Фото: П. Вујанац, РАС Србија

Несрећни човек је био члан Удружења бораца ратова од 1990. из Ваљева, а како потврђује председник тог Удружења Љубомир Брадић, лечио се од последица ПТСП – пострауматског стреса.

„Здравље му се драстично погоршало у последњих годину дана када је у року од свега неколико месеци остао без мајке и брата с којима је живео у породичној кући. Док су му мајка и брат били живи, помагали су му колико су могли, посебно око набавке лекова али, како је био без посла, није имао довољно новца да купи све лекове који су му прописани“, каже Брадић, додајући да се са Бошковићем чуо последњи пут седам дана пре трагедије, када је ратни ветеран поднео молбу за преглед код психијатра, с обзиром да је нередовно узимао терапију.

војислав бошковић
Ватрогасац од експлозије одлетео пет метара – Војислав седео у шупи с ножем у руци док су гасили пламен у кући , а онда је изашао и запалио се / Фото: П. Вујанац, РАС Србија

Пошто је Бошковић живео сам и био без прихода, трошкове допремања његовог тела из Београда, као и сахране, преузео је ваљевски Центар за социјални рад, чији је био корисник.

Блиц

1 коментар

  1. Јасна слика Србије, ништа боље “Све ће то народ позлатити.“Праве вриједности нестале, жртве су дате од најпошенијих, часних, о чему причају и лупетају, о дјеци, рађању, мајкама одузмају надокнаде; човјек није имао избора, пензионерима иду по кућама да чисте судопере а оне који се жртвују за земљу и не погледају…КО ЈЕ ПЕНЗИОНЕРИМА У СВИЈЕТУ УЗИМАО ПЕНЗИЈЕ!
    СРАМОТА,не сахрањје га држава него Социјална служба.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.