Милана (20) су оставили родитељи, живи сам, без струје и воде, кућа му се руши: Једе понекад једном дневно, а поглед на фрижидер тера сузе на очи (ФОТО)

Младић покушава да преживи, већ дуго без икога да се стара о њему. Потребна му је помоћ да би имао кров над главом.

милан радојевић
Фото: Жељко Стевановић, Фејсбук

Милан Радојевић из села Секурич има 20 година, а већ га је стигла сва мука и беда живота. Родитељи су га оставили, а једина која се бринула одмалена, његова баба, умрла је. Сада је остао потпуно сам, а кров над главом му се урушава. Зато су се прво комшије, па и општина организовали да му помогну.

Са трошне куће отпада бела боја, огољена је све до цигле, које су такође почеле да се ломе. Споља се само назире беда, а у унутрашњости која пропада, живи сам мршави младић. Фрижидер је празан. Једе понекад и једном дневно. Нема воду, купатило, а струју узима од комшије преко кабла. Са плафона отпадају парчад коју придржавају мотке.

– Дете је одрасло буквално само. Отац га је оставио и пре него што је рођен, мајка се удала. Живео је са бабом док је био још мали, о којој је нажалост морао и сам да се стара. Милан, мали Миланче… Живи у општини Рековац, село Секурич – наводи Жељко Стевановић који је поделио апел на друштвеним мрежама да се младићу помогне.

– Цело лето је провео берући малине у Ариљу да би имао да се прехрани. Поглед на његов фрижидер тера сузе на очи. Неретко има једва по један оброк – наводи Стевановић.

Како је навео, из Општине Рековац речено је да не могу да му помогну улагањем у кућу и цитирао службенике да „не постоји начин у закону да заведу за које намене је отишао тај новац“. Ипак, Општина је отворила жиро-рачун.

Како је за Телеграф кратко потврђено из општине, жиро-рачун јесте отворен и људи су већ почели да уплаћују новац.

Број жиро-рачуна за Милана: 205-9011007701688-86

ВИДЕО – “Већина људи не зна да ми живимо овде”: Ушли смо у напуштени град, некад су га звали Пионирски град

Телеграф