Милана (20) су оставили родитељи, живи сам, без струје и воде, кућа му се руши: Једе понекад једном дневно, а поглед на фрижидер тера сузе на очи (ФОТО)

Младић покушава да преживи, већ дуго без икога да се стара о њему. Потребна му је помоћ да би имао кров над главом.

милан радојевић
Фото: Жељко Стевановић, Фејсбук

Милан Радојевић из села Секурич има 20 година, а већ га је стигла сва мука и беда живота. Родитељи су га оставили, а једина која се бринула одмалена, његова баба, умрла је. Сада је остао потпуно сам, а кров над главом му се урушава. Зато су се прво комшије, па и општина организовали да му помогну.

Са трошне куће отпада бела боја, огољена је све до цигле, које су такође почеле да се ломе. Споља се само назире беда, а у унутрашњости која пропада, живи сам мршави младић. Фрижидер је празан. Једе понекад и једном дневно. Нема воду, купатило, а струју узима од комшије преко кабла. Са плафона отпадају парчад коју придржавају мотке.

– Дете је одрасло буквално само. Отац га је оставио и пре него што је рођен, мајка се удала. Живео је са бабом док је био још мали, о којој је нажалост морао и сам да се стара. Милан, мали Миланче… Живи у општини Рековац, село Секурич – наводи Жељко Стевановић који је поделио апел на друштвеним мрежама да се младићу помогне.

– Цело лето је провео берући малине у Ариљу да би имао да се прехрани. Поглед на његов фрижидер тера сузе на очи. Неретко има једва по један оброк – наводи Стевановић.

Како је навео, из Општине Рековац речено је да не могу да му помогну улагањем у кућу и цитирао службенике да „не постоји начин у закону да заведу за које намене је отишао тај новац“. Ипак, Општина је отворила жиро-рачун.

Како је за Телеграф кратко потврђено из општине, жиро-рачун јесте отворен и људи су већ почели да уплаћују новац.

Број жиро-рачуна за Милана: 205-9011007701688-86

ВИДЕО – “Већина људи не зна да ми живимо овде”: Ушли смо у напуштени град, некад су га звали Пионирски град

Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.