Скандал у Београду: Пијани возач дошао по ђаке да их вози на екскурзију (ФОТО)

Директорка школе  је новинарима спустила слушалицу. Два пута. Каже да је сад време поподневне дремке и да не може да коментарише спорни догађај, пише Телеграф.

пијани возач
Фото: Телеграф

Због пијаног возача, којем је, како нам је потврђено, пронађено 0,34 промила алкохола у крви, ђаци Основне школе „Владислав Петковић Дис“ из Великог Мокрог Луга нису могли да пођу на своју дводневну екскурзију, која је планирана јуче, у среду у 8 сати ујутру, наводи се у тексту Телеграфа.

Код возача Томислава Р. (46) у среду у 7.20 ујутру полиција је рутинском контролом пронашла 0,34 промила алкохола на поласку, после чега је искључен. Око 9 сати је дошао нови возач.

– Требало је јуче да крену у 8.00 сати на дводневну екскурзију седмог разреда. Испред школе смо били у 7.20 сати. Возач је пијан довезао аутобус, није прошао алко-тест. Тада смо чули да не може да се крене. Покушали су да нам подвале причу да је стопирано због једне девојчице која неће ићи, па морају да пишу нови извештај – испричали су нам родитељи.

пијани возач
Фото: Телеграф

Осамдесеторо деце вишесатно је седело у аутобусу, док није дошао други возач, који је прошао проверу и коначно су кренули. Међутим, ту није крај очају екскурзије.

– Каснили су на све могуће. То је тура Златибор, Шарганска осмица, где је требало да имају ручак до 16 сати, а стигли су у 17.30 па деца нису ни ручала, а уплатила су. Јутрос су их избацили у 7.00 из хотела, шетали су по планини. Сад се враћају на ручак, крећу када обиђу Златибор – додају родитељи.

Главни координатор угоститељског објекта Небојша Младеновић ипак тврди да су ђаци имали ручак и да су ови наводи потпуно нетачни.

– Деца су дошла, са малим закашњењем. Ручали су, чак су и дезерт појели и наставили даље – истиче Младеновић.

Време је за дремку

У Основној школи за Телеграф речено је да директорка није у школи, јер је на екскурзији, као и да не могу дати податке о наведеном догађају.

Позвали смо директорку школе Лидију Николић, која је одбила било какав одговор, двапут спустивши слушалицу.

пијани возач
Аутобус није могао да крене због пијаног возача / Фото: Телеграф

– Зовете у погрешно време – рекла је Николић када смо је први пут позвали. На питање због чега је погрешно време, одговорила нам је:

– Време поподневног одмора је од 14 до 17 сати – одговорила је.

На објашњење да је зовемо због ученика који имају проблем на екскурзији, спустила нам је слушалицу.

Пошто је и даље радно време и радни дан, а и са нама је разговорала у 13.31 сат, позвали смо је подсетивши је на ове чињенице, а она је без иједне речи поново окончала разговор.

пијани возач
Ђаци су каснили на све / Фото: Телеграф

Агенције негирају

Иако је званично птоврђено да је возач Томислав Р. имао 0,34 промила алкохола у крви, агенције и даље то негирају!

– Екскурзија је отишла, није наш аутобус, али ми смо организатори – рекли су за Телеграф из агенције „Мивекс“.

Из вршачког Аленик превозника, чији су аутобуси, кажу:

– Није аутобус искључен због пијаног возача него због непоштовања папирологије, јер је требало да се возач одмори – рекли су нам овде, упркос ономе што се заиста десило пре поласка на екскурзију.

Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.