Скандал у Београду: Пијани возач дошао по ђаке да их вози на екскурзију (ФОТО)

Директорка школе  је новинарима спустила слушалицу. Два пута. Каже да је сад време поподневне дремке и да не може да коментарише спорни догађај, пише Телеграф.

пијани возач
Фото: Телеграф

Због пијаног возача, којем је, како нам је потврђено, пронађено 0,34 промила алкохола у крви, ђаци Основне школе „Владислав Петковић Дис“ из Великог Мокрог Луга нису могли да пођу на своју дводневну екскурзију, која је планирана јуче, у среду у 8 сати ујутру, наводи се у тексту Телеграфа.

Код возача Томислава Р. (46) у среду у 7.20 ујутру полиција је рутинском контролом пронашла 0,34 промила алкохола на поласку, после чега је искључен. Око 9 сати је дошао нови возач.

– Требало је јуче да крену у 8.00 сати на дводневну екскурзију седмог разреда. Испред школе смо били у 7.20 сати. Возач је пијан довезао аутобус, није прошао алко-тест. Тада смо чули да не може да се крене. Покушали су да нам подвале причу да је стопирано због једне девојчице која неће ићи, па морају да пишу нови извештај – испричали су нам родитељи.

пијани возач
Фото: Телеграф

Осамдесеторо деце вишесатно је седело у аутобусу, док није дошао други возач, који је прошао проверу и коначно су кренули. Међутим, ту није крај очају екскурзије.

– Каснили су на све могуће. То је тура Златибор, Шарганска осмица, где је требало да имају ручак до 16 сати, а стигли су у 17.30 па деца нису ни ручала, а уплатила су. Јутрос су их избацили у 7.00 из хотела, шетали су по планини. Сад се враћају на ручак, крећу када обиђу Златибор – додају родитељи.

Главни координатор угоститељског објекта Небојша Младеновић ипак тврди да су ђаци имали ручак и да су ови наводи потпуно нетачни.

– Деца су дошла, са малим закашњењем. Ручали су, чак су и дезерт појели и наставили даље – истиче Младеновић.

Време је за дремку

У Основној школи за Телеграф речено је да директорка није у школи, јер је на екскурзији, као и да не могу дати податке о наведеном догађају.

Позвали смо директорку школе Лидију Николић, која је одбила било какав одговор, двапут спустивши слушалицу.

пијани возач
Аутобус није могао да крене због пијаног возача / Фото: Телеграф

– Зовете у погрешно време – рекла је Николић када смо је први пут позвали. На питање због чега је погрешно време, одговорила нам је:

– Време поподневног одмора је од 14 до 17 сати – одговорила је.

На објашњење да је зовемо због ученика који имају проблем на екскурзији, спустила нам је слушалицу.

Пошто је и даље радно време и радни дан, а и са нама је разговорала у 13.31 сат, позвали смо је подсетивши је на ове чињенице, а она је без иједне речи поново окончала разговор.

пијани возач
Ђаци су каснили на све / Фото: Телеграф

Агенције негирају

Иако је званично птоврђено да је возач Томислав Р. имао 0,34 промила алкохола у крви, агенције и даље то негирају!

– Екскурзија је отишла, није наш аутобус, али ми смо организатори – рекли су за Телеграф из агенције „Мивекс“.

Из вршачког Аленик превозника, чији су аутобуси, кажу:

– Није аутобус искључен због пијаног возача него због непоштовања папирологије, јер је требало да се возач одмори – рекли су нам овде, упркос ономе што се заиста десило пре поласка на екскурзију.

Телеграф