Ко је НОВОСАДСКИ СНАЈПЕРИСТА који је данима из ВАЗДУШНЕ ПУШКЕ пуцао на суграђане?

Милан Јовић (19) из Новог Сада који је гађао пролазнике из ваздушне пушке живео је у згради Саве Љубојева и опет је пуцао недељу, после чега је у понедељак ухапшен.

милан јовић из новог сада
Фото: Ненад Михајловић, РАС Србија

Осумњичен је да је учинио кривично дело изазивање опште опасности јер је у недељу 5. маја око 19.35 сати из свог стана у Улици Саве Љубојева испалио пројектил из ваздушне пушке у правцу Улице Краљевића Марка и на тераси погодио С. Н. (41) из Новог Сада у руку.

Житељи овог дела града жалили су се да их неко од петка 3. маја до недеље 5. маја гађа ваздушном пушком. Једна жена је погођена у врат, друга у главу. Јовић није давао изјаве у полицији, а одређено му је задржавање 48 сати у притвору и за то време биће изведен пред јавног тужиоца коме ће дати изјаву.

Пребивалиште му јесте пријављено на адреси зграде у Улици Саве Љубојева, али га комшије слабо познају.

– Малтретирао нас је сигурно месец дана. Кад му дуне изађе на прозор или терасу и пуца. Пре два дана опет сам чула да неко пуца из ваздушне пушке. Чини ми се да то није било у нашем улазу. Птице су се разбежале на све стране. Мислим да су га тада коначно и открили. Стварно не знам ко је, прво сам помислила да је неки старији човек који је „отишао“ са живцима и изненадила сам се кад са чула да је млад дечко. У овој згради променило се много људи у последње време и слабо се познајемо – рекла је М.П, станарка у згради Саве Љубојева.

Свашта се ових дана прича на тромеђи улица Саве Љубојева, Краљевића Марка и Булевара Јаше Томића. Једни тврде да је полиција нападача нашла у Београду други у Новом Саду. Трећи да опет није одавде. Из полиције незванично сазнајемо да нападач јесте ухапшен у Новом Саду и да се у овом граду родио и живи.

Стевица Николић један од погођених који само стицајем срећних околности није тешко повређен, јер је случајно подигао руку у том моменту дијабола му се забола у шаку, а не у око, каже да не познаје нападача.

– Нисам никад чуо за њега, да је из овог краја сигурно бих га знао као и његове родитеље, јер је то зграда преко пута моје и познајем све људе, овде сам одрастао – рекао је Николић.

На згради на адреси Саве Љубојева број 2 коначно могу да скину упозорење које гласи: „Комшије, у вашем улазу имате лудака који с пролаза пуца на људе из ваздушне пушке. Молим комшију који је приметио из ког стана неко вежба гађање да пријави полицији. Јер можда сте ви следећа мета!“.

Е.Б, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.