Ко је НОВОСАДСКИ СНАЈПЕРИСТА који је данима из ВАЗДУШНЕ ПУШКЕ пуцао на суграђане?

Милан Јовић (19) из Новог Сада који је гађао пролазнике из ваздушне пушке живео је у згради Саве Љубојева и опет је пуцао недељу, после чега је у понедељак ухапшен.

милан јовић из новог сада
Фото: Ненад Михајловић, РАС Србија

Осумњичен је да је учинио кривично дело изазивање опште опасности јер је у недељу 5. маја око 19.35 сати из свог стана у Улици Саве Љубојева испалио пројектил из ваздушне пушке у правцу Улице Краљевића Марка и на тераси погодио С. Н. (41) из Новог Сада у руку.

Житељи овог дела града жалили су се да их неко од петка 3. маја до недеље 5. маја гађа ваздушном пушком. Једна жена је погођена у врат, друга у главу. Јовић није давао изјаве у полицији, а одређено му је задржавање 48 сати у притвору и за то време биће изведен пред јавног тужиоца коме ће дати изјаву.

Пребивалиште му јесте пријављено на адреси зграде у Улици Саве Љубојева, али га комшије слабо познају.

– Малтретирао нас је сигурно месец дана. Кад му дуне изађе на прозор или терасу и пуца. Пре два дана опет сам чула да неко пуца из ваздушне пушке. Чини ми се да то није било у нашем улазу. Птице су се разбежале на све стране. Мислим да су га тада коначно и открили. Стварно не знам ко је, прво сам помислила да је неки старији човек који је „отишао“ са живцима и изненадила сам се кад са чула да је млад дечко. У овој згради променило се много људи у последње време и слабо се познајемо – рекла је М.П, станарка у згради Саве Љубојева.

Свашта се ових дана прича на тромеђи улица Саве Љубојева, Краљевића Марка и Булевара Јаше Томића. Једни тврде да је полиција нападача нашла у Београду други у Новом Саду. Трећи да опет није одавде. Из полиције незванично сазнајемо да нападач јесте ухапшен у Новом Саду и да се у овом граду родио и живи.

Стевица Николић један од погођених који само стицајем срећних околности није тешко повређен, јер је случајно подигао руку у том моменту дијабола му се забола у шаку, а не у око, каже да не познаје нападача.

– Нисам никад чуо за њега, да је из овог краја сигурно бих га знао као и његове родитеље, јер је то зграда преко пута моје и познајем све људе, овде сам одрастао – рекао је Николић.

На згради на адреси Саве Љубојева број 2 коначно могу да скину упозорење које гласи: „Комшије, у вашем улазу имате лудака који с пролаза пуца на људе из ваздушне пушке. Молим комшију који је приметио из ког стана неко вежба гађање да пријави полицији. Јер можда сте ви следећа мета!“.

Е.Б, Блиц