Фантомско породилиште у новом Клиничком центру Ниш – Постоји само у споту СНС

Жене из околине Ниша порађају се у старом Клиничком центру, а на услове у Гинеколошко-акушерској клиници жале се многобројне породиље и неке од њих су чак почеле да прикупљају новац за куповину нових спаваћица. Међутим, у споту Српске напредне странке трудну жену возе на порођај у “најопремљенију болницу у околини” – нови КЦ Ниш, где породилиште и не постоји.

породилиште
Напредно порађање / Фото: prtscr YT

Ван предизборне кампање, паралелно са протестима опозиције “1 од 5 милиона”, Српска напредна странка последњих месеци снима и избацује страначке спотове.

Напредњачку колекцију Јутјуб промо-спотова употпунио је прошле суботе још један са насловом – “Могу они нас да мрзе, ми настављамо да радимо”. Радња спота је драматична – трудној жени острашћени муж опозиционар са мајицом “1 од 5 милиона” не дозвољава да се породи у новом КЦ Ниш јер “не воли Вучића”.

Не, не, не, ми бојкотујемо Вучића и бојкотујемо нове болнице! Не, не, не, наш син се неће родити у новој болници, јер и он бојкотује Вучића – чује се у споту.

Фиктивне жене у напредњачким спотовима могу да се порађају било где, али у стварности жене у Нишу се порађају у старом Клиничком центру, где се породиље често жале на услове, а одскора сакупљају и новац за нове спаваћице.

породилиште
Овде се жене порађају / Фото: В. Милић, Јужне вести

Једино су реновиране порођајне сале, а остали услови не приличе 21. веку. Лоша хигијена, прљаве постељине и душеци, исцепане спаваћице, прастари кревети и столарија – каже Нишлијка која се недавно породила.

Иначе, у новој згради Клиничког центра смештене су све хирургије, а многе клинике, попут Клинике за гинекологију и акушерство, налазе се у својим старим зградама. Зграда у којој је смештено породилиште почела је да ради 1971. године и од тада су рађене само делимичне реконструкције.

Како је дошло до овог неслагања између напредњачке фикције и нишке стварности, Јужне вести за сад нису успеле да добију одговор од представника СНС. У централи странке на бројеве телефона доступне на страначком сајту нико се не јавља, ни на број за медије, ни на број за грађане.

На питања СНС-у постављена мејлом – да ли је у питању ненамерна грешка или заваравање јавности, одговора још нема. Први оперативац напредњака који у једном ранијем споту и “глуми”, председник Извршног одбора Дарко Глишић на позиве новинара Јужних вести не одговара.

породилиште
Овде се жене не порађају / Фото Вања Кесер, Јужне вести

Повереник СНС у Нишу Звездан Миловановић каже да није видео спот.

Из КЦ Ниш одговор на питање да ли се порођаји обављају у њиховој новој згради или је то план за будућност, Јужне вести још чекају.

Новопечени родитељи кажу да су се и ове недеље, после напредњачког спота, жене порађале у старом КЦ.

Сајт Раскрикавање који се бави деконструкцијом лажних вести утврдио је и да се у споту помињу 3 клиничка центра – која и не постоје.

Портал Истиномер је и раније “хватао” СНС да у рекламним кампањама користе неистините информације.

Милан Зиројевић, Јелена Цанић Милановић, Јужне вести

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.