„ОСЕТИО ЈЕ БОЛ, ПА НЕШТО ТОПЛО КАКО МУ СЕ СЛИВА НИЗ ЛЕЂА“ Ђаку пришао насред часа и убо га ПЕРОРЕЗОМ, сечиво прошло поред бубрега и кичме

0

Пука срећа спасила је ученика трећег разреда Техничке школе из Бајине Баште, коме је школски друг у понедељак у преподневној смени, на часу практичне наставе зарио перорез у леђа, од повреда виталних органа.

перорез
Фото: Урош Арсић, РАС Србија

Сечиво је повређеном младићу, прича за Блиц његова мајка, прошло неколико милиметара изнад бубрега и тик поред кичме. Из ужичке болнице незванична потврда њених речи – „Оштрица није захватила унутрашње огране, али мало је недостајало. Повређени ђак је имао велику срећу“.

Умало кобни индицент збио се у преподневној смени, у радионици за практичну наставу, а ученик који је друга убо перорезом учинио је то без икаквог повода.

– Мој син је стајао за стругом и радио. По његовој причи ученик који га је повредио током часа је шетао радионицом док није дошао до њега. Стао му је иза леђа, на шта му је моје дете рекло отприлике: „Иди ради да што пре завршимо и идемо кући“. У тим тренуцима овај је извадио перорез који је понео од куће и убо га у доњи део леђа – каже истраумирана Бајинобаштанка.

Инсистира на томе да је њен син мирно и тихо дете које није склоно инцидентима, и одличан ђак о коме и професори и другови имају само речи хвале. Шта је друга из његовог разреда навело да га повреди – нема одговора.

Око 10 сати тог јутра јој је јављено да јој је син повређен и да је превезен у Хитну помоћ. Она не окривљује школу јер, каже, нико није могао предвитети шта ће ученик који је понео нож учинити њеном сину.

– Рекао ми је да је у тренутку осетио бол, нешто као убод игле. На месту убода у следећем тренутку осетио је нешто топло. Када се окренуо видео је да крвари – прича мајка повређеног младића.

Њен син је после указане помоћи у Бајиној Башти одмах превезен у ужичку болницу где је збринут на хируршком оделењу. На кућно лечење би требало да буде пуштен данас. Почео је да се ослања на ноге и креће.

Техничка школа из Бајине Баште покренула је васпитно – дисциплински поступак против ученика који је повредио друга из разреда, а против њега је Вишем јавном тужилаштву у Ужицу поднета кривична пријава за наношење тешких телесних повреда.

В. Лојаница, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.