РОДИТЕЉИ ВЕСНЕ КОЈА ЈЕ НАЂЕНА МРТВА СА ДЕЦОМ У БЕЧУ: Сигурни смо да нису умрле од глади!

0

Родитељи Весне Милошевић, која је пронађена мртва са ћеркама у Бечу, кажу да је цела прича сумњива. Волели бисмо да их заједно сахранимо у Витановцу. Веснин бивши супруг вешто скривао да је у Бечу живео са другом женом и децом.

пронађена мртва
Даница и Стеван Илић из краљевачког села Витановца / Фото: Г. Шљивић

Готово сам сигуран да моја кћерка Весна и унуке Сузана и Тања нису умрле од глади! Пре неколико дана њихова комшиница нам је рекла да је често виђала Весну са кесама из продавнице пуним хране, тако да ми је сумњива та прича да су изгладнеле. О њиховој смрти још увек не знамо много детаља, ни како су, ни зашто су све три преминуле, али не могу да поверујем да нису имале шта да једу.

Са очима пуних суза и тешко долазећи до речи, ово је у петак, за Новости, рекао Стеван Илић из села Витановац надомак Краљева, отац Весне Милошевић (46), која је заједно са својим близнакињама – Сузаном и Тањом (18), у уторак пронађена мртва у свом стану у Бечу.

Према писању аустријских медија, три беживотна тела пронашли су припадници бечке полиције и ватрогасци који су дошли на позив Веснине пријатељице. Како наводе, Сузана и Тања лежале су на кревету, а на поду поред њих била је Весна. Медији, такође, наводе да су Веснине кћерке биле особе са инвалидитетом, али њихова бака, а Веснина мајка Даница, каже да то није истина.

– Биле су здраве и праве девојке, не знам о каквом инвалидитету и поремећају говоре. Потпуно здрава и нормална деца. Са њима сам се последњи пут чула 15. априла. Тада смо дуго разговарали и ништа није наговештавало да ће се оваква трагедија догодити – каже Даница, док у рукама стеже фотографију својих најмилијих.

Стеван и Даница су за смрт своје кћерке и унука сазнали из медија, а затим су са њима контактирале аустријске службе од којих су добили званичну информацију.

нађена мртва
Весна и њене близнакиње пронађене су мртве у стану / Фото: Приватна архива

Илићи додају да се њихова Весна 1988. заљубила у једног човека из села, а затим почела да живи са њим и његовом мајком.

– Он је потом отишао у Аустрију и тамо се запослио. Весна је код њега отишла када су Сузана и Тања имале по седам месеци. Нико, међутим, није знао да он тамо има другу породицу и децу. Вешто је то скривао – прича Стеван. – Весна је имала проблематичан брак и због тога се развела пре неколико година, али је остала у Бечу са децом која су живела у страху јер су им се родитељи често свађали.

Скрхана болом, и примајући саучешћа од рођака и пријатеља, Даница додаје да је тај брак био све само не идеалан.

– Било је ту свега и свачега и због тога су наше унуке биле тихе, повучене и мирне. Не знам, можда су зато људи мислили да су ометене у развоју или шта већ. Браниле су Весни да се поново уда и зато је она њима посветила свој живот – каже Даница.

По окончању процедуре и формалности око преузимања тела, Илићи истичу да ће кћерку Весну сахранити у Витановцу, али нису сигурни да ће успети да пребаце и тела својих унука.

– Бивши зет нам сигурно неће дозволити да преузмемо тела наших девојчица – одмахујући главом на крају додаје Стеван. – Волео бих да их сахраним овде, заједно, једну до друге, али некако не верујем да ћу успети у тој својој намери.

нађена мртва

Породична трагедија

Веснини родитељи Стеван и Даница кажу да им је жао што су кћерки дозволили да оде у Аустрију.

– Да је среће да је остала код нас са децом, можда би се овде и запослила – истичу Илићи. – Сигурно би јој помогла наша старија кћерка, висока општинска службеница, која је нажалост од болести преминула пре неколико година. Само да су остале, биле би пред нашим очима, а унуке би се овде школовале и расле. Близнакиње нису ни помишљале на удају, вероватно због свега што су се нагледале током Весниног несрећног брака пуног трзавица, суза и непроспаваних ноћи.

Г. Ћировић, Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.