“СКИДАО ЈЕ МАЈИЦУ И ПРОВОЦИРАО” Пијан правио хаос на сплаву, а када су га избацили, вратио се и УПУЦАО ТРОЈЕ ЉУДИ

Пијани гост, револтиран што му није дозвољен улазак на сплав „Кућица“ у Београду, прекјуче око 5.15 сати хицима из пиштоља ранио је конобара и радника обезбеђења сплава, али и таксисту који се ту задесио јер је дошао по муштерију.

сплав кућица
Фото: Горан Срданов, РАС Србија

Повређени таксиста Марко Младеновић (32), Немања Ивановић (27), радник обезбеђења, и конобар Зоран Љујић (38) превезени су у Ургентни центар, док је помахнитали пијани нападач после пуцања побегао, али је полицији познат његов идентитет и очекује се да он ускоро буде приведен правди. Како Блиц сазнаје, пијанац је у суботу, мало после четири сата, дошао на сплав код Београдског сајма.

– Сплав „Кућица“ је миран, нема проблематичне госте. Како ради до шест сати, док већина осталих сплавова ради до четири, дешава се да појединци дођу када се затворе остала места и ту желе да наставе провод. Тако је у суботу ујутро дошао и мушкарац, пијан, који је и раније у ситним сатима свраћао на сплав „Кућица“ – каже саговорник Блица упознат са истрагом.

Пијанац је почео да скида мајицу, провоцира остале госте па му је радник обезбеђења Немања Ивановић пришао, извео га напоље и рекао му: „Смири се, иди кући.“ Пијани гост је отишао, али се после неколико минута вратио. Радник обезбеђења је непожељном госту рекао да је пијан и да такве не примају.

– „Упамтићеш ти мене“ – бесно је узвратио пијанац и отишао, а утврђено је у истрази.

Прошло је неколико минута, а конобар Зоран Љујић је изашао да би запалио цигарету јер на сплаву није дозвољено пушење. Стао је са леве стране сплава, пришао му је колега из обезбеђења и започели су разговор. По позиву муштерија и таксиста је дошао испред сплава.

– Претпостављамо да је нападач отишао до свог аутомобила и узео пиштољ. Вратио се и то видно изнервиран. Почео је насумице да пуца по људима који су стајали испред сплава – раднику обезбеђења, конобару и таксисти. Ко зна шта би било да је још људи било испред сплава, јер је нападач био пијан и његово резоновање је било смањено. Хици су тројицу мушкараца погодили – и то некога у руке, а некога у ноге, док је пијани нападач побегао – каже наш извор.

Запослени на сплаву и гости одмах су притрчали у помоћ рањенима па су повређени превезени у болницу где им је указана помоћ. Обавештена је и полиција која блокирала крај у потрази за нападачем и очекује се да он ускоро буде ухапшен.

Зоне високог ризика

Осим што су епицентар ноћног провода у престоници, многобројни сплавови (махом на Сави) често су и поприште крвавих обрачуна. Многа убиства и изливи насиља у Београду догодили су се управо на неком од популарних сплавова. Последњи пут, серија инцидената на овим објектима била је у центру пажње јавности пре две године, када је у марту букнуо и практично у потпуности изгорео популарни „Фристајлер“. Незванично, напад је имао криминалну позадину.

А. Ж. Аџић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.