Псовали јој мајку српску и палили косу: Мигранти напали девојку (24) у Пироту (ФОТО/ВИДЕО)

Говорили су ми вулгарности и почели физички да насрћу на мене, прича Наталија Рангелов.

наталија рангелов
Наталија Рангелов / Фото: В. Ћирић

Педесетак пиротских таксиста из неколико удружења, али и оних који самостално обављају ову делатност, организовало је протест испред избеглично-мигрантског центра на Четвртом километру, надомак града. Разлог је, како кажу, напад на њихову колегиницу Наталију Рангелов (24), девојку која се бави таксирањем.

– Синоћ око пола шест сам примила тројицу који су тражили да их одвезем до насеља на Четвртом километру. Чим су сели почели су да пале цигарете, да ми добацују непристојне речи, а један ми је чак опсовао мајку српску. Покушала сам да их смирим, али није вредело, наставили су са вулгарностима и почели физички да насрћу на мене. Један ме је дохватио за главу и упаљеном цигаретом почео да ми пали косу. Зауставила сам ауто и почела да бежим. Некако сам успела да им умакнем, али ово им није први пут да се понашају тако безобзирно и безобразно, чак и према колегама мушкарцима – каже Наталија која је попилично узбуђена и плаши се да више уопште седне за волан и вози мигранте са Блиског истока.

Према њеним речима, полиција је раговала веома брзо и одмах идентификовала двојицу нападача и притворила их док је трећи још увек у бекству.

Њене колеге Михајло Крстић и Зоран Станковић такође кажу да им је „догорело до ноката“ од понашања миграната из Авганистана, Сирије, Ирака, Бурундија којих на Четвртом километру тренутно има око 170.

Окупљаћемо се сваки дан и сиренама протестовати испред насеља док са тим људима имамо проблема. Дошли су ко зна откуд и овде нам псују мајку српску. Тако нам захваљују за гостопримство. Нека званичници виде шта ће са њима, нек их једноставно одселе одавде – кажу ови таксисти.

наталија рангелов
Наталија Рангелов / Фото: В. Ћирић

Откад су овде ни један виноград у околини не може да се обере како треба јер пустоше и вонограде и воћњаке, а сада су почели да насрћу и на људе – причају други у глас.

Приликом протеста полиција је обезбеђивала избеглично насеље Четврти километар, а мигранти су углавном били испред просторија у којима су смештени. Полиција ће овим поводом и званично издати саопштење.

В. Ћирић, Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.