Зарковић: „А ко ће да броји гласове?“

Ни Немања, ни Лазар, ни Милош, ни Карађорђе, ни Апис, ни Степа, ни Мишић… нико од њих није излазио на бојиште а да претходно није потанко утврдио ко броји гласове.

миодраг зарковић
Фото: Reuters

„А ко ће да броји гласове?“ Идиоти то питају мене.

Не питају изборну комисију. Ни Вучића. Ни режимске јуришнике. Ни вајне експерте који заговарају промену Устава. Него мене, који позивам да се у недељу гласа против.
Наравно, не питају зато што их искрено занима ко броји гласове. Јер да их занима, знали би да ни приближно нисам најпозванија адреса којој се поставља то питање. Сва је прилика да у ствари и знају ко броји гласове, барем онолико колико знам и ја.
Али ипак питају. И то сада, кад их позивам да гласају НЕ. Нису се пре шест месеци или две године сетили да то питање поставе позванијима од мене. Очигледно сумњају у честитост бројања гласова, дакле и њиховог гласа, њиховог основног и неотуђивог људског и грађанског права. Али на памет им није пало да истраже ко угрожава ту честитост, како је угрожава, и како могу да га спрече.

Зато им је сада, кад их позивам да у недељу гласају НЕ, пало на памет да питају мене. Не да бих им одговорио, него да би ме казнили зато што их узнемиравам у њиховој праведничкој уљуљканости у којој чекају тај чувени ”одсудни бој” за решавање свих српских недаћа одједном и у најсавршенијим могућим условима – јер наравно да су и Срби и други народи само тако и никако другачије кроз историју решавали своје тегобе: одједном и у најсавршенијим могућим околностима.

домаћин
Миодраг Зарковић

Ни Немања, ни Лазар, ни Милош, ни Карађорђе, ни Апис, ни Степа, ни Мишић… нико од њих није излазио на бојиште а да претходно није потанко утврдио ко броји гласове.

Јер живот је тенис, а у тенису се знају правила, има чак и челенџ, а ми смо сви Новак Ђоковић, чекамо Аустралијан опен па да заблистамо на великој сцени, нећемо да се бакћемо некаквим Белгрејд туром или не дај боже јуниорским првенством Поморавља где се не зна ни ко пије ни ко плаћа… Хоћемо да се бијемо са Надалом и Федерером и аустралијском владом и то само пред поштеним судијама! Доста је било зезања са Њиховим величанством Нама!

А сад озбиљно. Како ишта да објасниш таквом мозгу???

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.