ИЗУМ СТУДЕНТА РАЧУНАРСКОГ ФАКУЛТЕТА НИКОЛЕ КРСТИЋА: Маска за дугорочну употребу са измењивим хепа филтером

0

Студент друге године Рачунарског факултета Никола Крстић, је са предузећем ,,CSS solutions“ понудио комисији нову врсту заштитне маске са измењивим хепа филтером за вишеструку дугорочну употребу.

маска
Фото: Приватна архива / Индекс

-Реч је о новом, ургентном пројекту, који је постао актуелан због пандемије. Уопште нисмо планирали да се тако нечим бавимо, али смо ипак дошли на идеју како да унапредимо процес и направимо што више маски за вишекратну употребу – каже за Индекс Крстић.

Он објашњава да је ,,CSS solutions“ управо у процесу покретања производње, а очекује се да у првој серији на тржиште пристигне око 30.000 ових сада веома тражених заштитних помагала.

Крстић објашњава да је маска дуготрајна – искувава се у води и тако се дезинфикује, а филтер се сваких седам до десет дана једноставно извади отварањем поклопца и замени новим.

Млади стартап предузетник очекује прву серију маски за двадесетак дана. Произвођач је домаћа фирма која се бави термичком обрадом пластике. Целокупна производња је у Србији.

Крстић још не може да говори о цени производа, мада већ сад зна да се ,,CCS solutions“ одриче профита, јер ће сва зарада ићи на покриће трошкова и за нову производњу.

Никола Крстић је нашој јавности познат по једном другом пројекту – ,,паметној рукавици“ за слепе ,,анора“ – која такође убрзо треба да се појави на тражишту, али је због пандемије изазване корона вирусом нова заштитна маска код младог иноватора неочекивано доспела у први план.

Курир / Б. Радивојша, Индекс

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.