АЛЕКСАНДАР ПАВИЋ: Под пандемијом се успоставља нови светски поредак (ВИДЕО)

Глобалну пандемију поједине владе и центри моћи желе да искористе у остварењу својих циљева. У позадини се води жесток сукоб између глобалиста и снага које се залажу за мултиполарни свет, рекао је аналитичар Александар Павић гостујући у уживо програму Хелм Каста који се емитује сваке вечери од 21 сат.

пандемија
Александар Павић

Павић каже да је тешко одговорити да ли је реч о вештачком или природом вирусу, али ако је реч о вештачком, да би иза њега могле да стоје САД. Он је подсетио да су Американци прошле године радили пробу глобалне пандемије у којој су учествовали и делови војске САД. Он је указао и на неке друге податке који иду у прилог теоријама да је вирус створен и пуштен од стране САД.

– Сувише има трагова који указују на то да Американци стоје иза пандемије. Немам, проблем да оптужим САД и они су нас Србе предходних 30 година оптуживали за многе ствари – рекао је Павић.

Други гост емисије Миодраг Зарковић сматра да је до захлађења односа Русије и Србије дошло због илегалне продаје оружја Србије антируским снагама на Блиском истоку и у Украјини.

Он је рекао да га брине хистерично понашање Александра Вучић током пандемије и да је избијање кризе показало да је Вучић на маргини светских дешавања и да га они који контролишу сутуацију нису обавестили шта ће се дешавати јер да јесу Вучић не би расписивао изборе.

Душан Гујаничић, са Институа за политичке студије, каже да није реално очекивати да ЕУ престане да постоји због пандемије короне, али да је она показала да ЕУ не функционише онако како је замишљена и да очекује да ће она опстати бар у надлежностима која се тичу тржишта и економомије, али да после пандемије очекује редефинисање односа унутар ње.

У емисији се говорило и о стању на Блиском истоку, мигрантској кризи под панедемијом, ситуацији у Русији итд.

Водитељ: Игор Маринковић.