ПРАВО СТАЊЕ СРПСКЕ ЕКОНОМИЈЕ: И Вучићеви кредити ће једног дана стићи на наплату! (ВИДЕО)

Законом је предвиђено да удео дуга у БДП не сме бити већи од 45 посто, али се нико закона не придржава, без обзира на то што изнад тог прага почиње галопирајуће задуживање.

др милан беслаћ
Проф. др Милан Беслаћ

У интервјуу за Јутјуб канал Хелм Каст проф. др Милан Беслаћ објашњава право стање српске економије зашто похвале власти о приведном расту и суфициту заправо дају лажну слику о економском просперитету.

Он објашњава да земље региона немају разлога да завиде Србији због економских показатеља.

Професор Беслаћ каже да ће ново задуживање којем је Србија прибегла како би финансирала мере за отклањање последица короне повећати удео дуга у БДП што је веома лоше, а да је тај удео и пре новог задуживања био 52 посто. Он је објаснио да је законом предвиђено да удео дуга не сме бити већи од 45 посто, али да се нико закона не придржава, а да изнад тог прага креће галопирајуће задуживање.

Упркос овоме, Беслаћ објашњава да драматичне прогнозе о колапсу јавних финансија и престанку исплата пензија и плата у октобру нису тачне и да грађани не треба да буду забринути. Такође, не очекује ни драматични пад валута попут долара и евра у којима грађани Србије имају штедњу.

Он се посебно осврнуо на вести да је српска власт била изненађена пристизањем на наплату “Титовог кредита” и да је смешно убеђивати грађане да нису знали да ће се то десити. Беслаћ каже да ће једног дана и Вучићеви кредити стићи на наплату.

Он у емисији критиикује економске мере Србије за сузбијање последица короне и предлаже конкретна решења за подизање српске економије.

1 коментар

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.