ЉУДИ У СРБИЈИ МАСОВНО ДОБИЈАЈУ ПОЗИВ СА ОВОГ БРОЈА: У питању је превара – НЕ ЈАВЉАЈТЕ СЕ!

Мобилни оператори упозоравају своје кориснике да обрате пажњу на пропуштене позиве са позивног броја +88 и да не одговарају на њих јер је у питању превара.

мобилни оператори
Фото: Илустрација

Реч је о превари која датира још из 2013. године, а која се понавља с времена на време. Ових дана на мети је на стотине хиљада грађана у Србији.

У последње време забележени су многобројни случајеви оваквог начина преваре. Наиме, позиви се шаљу насумично са опреме непознатог оператора према различитим фиксним и мобилним мрежама и идентификују се као пропуштени позиви.

Мобилни оператори нису у могућности да блокирају овакве позиве јер позиви стижу стално са различитих бројева.

Када корисник узврати пропуштени позив, најчешће добије говорну пошту, с тим што се успостављање и време трајања позива тарифирају по ценовнику за међународне разговоре, а често су у питању далеке дестинације за које важи најскупља тарифа.

мобилни оператори
Фото: Илустрација

Додатни проблем представља то што нисте у могућности да сами прекинете позив, него је подешено да вас аутомат задржи одређено време на вези, што вас може коштати и до 600 динара по минуту. Једини начин да се прекине позив, у том случају, јесте да извадите батерију из телефона.

Саветујемо вас да нипошто не узвраћате позиве на овакве бројеве и не шаљете им СМС поруке, како не би дошли у непријатну ситуацију да ни криви ни дужни плаћате високе телефонске рачуне.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.