„РЕЗУЛТАТ ЈЕ ИСПОД ОЧЕКИВАЊА“ ДПС најавио постизборне преговоре: Нема разговора са онима који нас трују ВЕЛИКОСРПСКИМ НАЦИОНАЛИЗМОМ

Демократска партија социјалиста Црне Горе (ДПС) спремна је за постизборне разговоре са потенцијалним партнерима.

ДПС
Фото: Борис Пејовић, ЕПА

То ће пре свега, саопштила је ДПС, бити оне партије са којима је и до сада конституисала парламентарну већину, јер верују да тај проевропски блок има и снагу и одлучност да настави започети посао.

– Процес конституисања нове парламентарне и извршне власти је започео изборним даном. Наставиће се разговорима партија и коалиција који треба да резултирају договором оних чији су програмски циљеви најсличнији, како би обезбедили парламентарну већину за формирање Владе. Тако је свуда у демократском свету, тако је увек било, и биће и сада у Црној Гори – пише у саопштењу ДПС-а.

Странка поручује да нема о чему да разговара са онима који су на овим изборима „помешали веру и политику, који нас враћају у прошлост и трују великосрпским национализмом у коме нема места ни за црногорску државу, ни за црногорско име“.

На синоћ одржаној седници Председништва ДПС, којом је председавао председник Мило Ђукановић, анализирани су резултати парламентарних избора одржаних 30. августа.

оклопна возила
Мило Ђукановић

– Резултат који је остварила наша партија је испод очекивања и у наредном периоду партијски органи ће се тиме детаљније бавити. Ипак, ДПС је појединачни победник недељних избора са више од 143.000 гласова, што је 10.000 гласова више од другопласираног, са подршком изнад 35 одсто и највише освојених мандата – саопштио је ДПС.

На Председништву је договорено да се седница Главног одбора одржи у петак, 4. септембра.

Танјуг