Превара деценије са становима у Београду: Радник с гробља јави ко је умро, они тад крећу у акцију

Сумња се да је ова криминална група користила станове на територији града Београда, чији су власници преминули и махом су били без наследника.

криминална група
Фото: Илустрација

Група од 15 оптужених у понедељак ће сести на оптуженичку клупу Специјалног суда у Београду поводом оптужби за преваре приликом књижења станова у катастру непокретности, коришћењем лажне документације.

Њима ће суђење почети припремним рочиштем, које ће бити затворено за јавност, на којем ће се кратко изјаснти о кривици, после чега ће се утврђивати који ће се докази изводити током суђења, преноси Танјуг.

После овог рочишта суд ће заказати почетак главног претреса који ће бити јаван и на којем ће оптужени моћи детаљно да изложе своје одбране.

Оптужени су Зоран Ранковић, Александар Лалић, Владимир Милановић, Горан Ђурђевић, Никола Јоловић, Дарко Живковић, Драган Неговановић, Петар Мишчевић, Јожеф Павлов, Зићри Башић, Немања Вучићевић, Миланка Дуловић, Снежана Ђуручковић, Дарко Дуловић и Игор Бранковић.

Оптужени се терете за преваре приликом књижења станова у катастру непокретности, коришћењем лажне документације о претходном основу стицања спорних станова.

Како је разрађена превара деценије?

Фото: Илустрација

Сумња се да је ова група користила станове на територији града Београда, чији су власници преминули и махом су били без наследника, тако што су са лажном документацијом књижили станове у земљишне књиге Републичког геодетског завода на неког од припадника групе или на особе повезане с њима.

Потом су их продавали испод тржишне цене.

Полиција је након хапшења саопштила да су у становима осумњичених пронађени фалсификовани уговори о купопродаји, уговори о откупу станова, потврде да су у целости исплаћени станови и више десетина фалсификованих печата државних институција, којима су оверавали лажну документацију.

Међу оптуженима је и радник погребног предузећа, који се сумњичи да је групи јављао информације о покојницима.

Јасна Вучић, Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.