Врањанац вакцинисан Фајзеровом, а ревакцинисан кинеском. Директорка ЗЦ: Отишао у погрешну кабину

Каже да се осећа лоше и да ће правду потражити на суду.

вакцине
Фото: ТВ Прва printscreen

Врањанац Слађан Антић примио је две дозе различитих произвођача вакцина. Како је изјавио за портал ИнфоВрањске, прво је примио Фајзерову, а затим је ревакцинисан кинеском Синфоарм вакцином.

Он је током лета због компликација са корона вирусом био у болници две недеље и уз савет лекара одлучио да прими вакцину, што је и учинио 28. јануара. Примио је прву дозу Фајзерове вакцине.

– Све по пропису, добијам СМС из е-управе да се јавим у халу на ревакцину, пише и термин. Ја одем тамо, предам свој картон вакцинације и чекам. Одем у кабину три и тамо попричам са доктором. У међувремену долази сестра, ја скидам дуксерицу, даје ми вакцину и то је то – прича Гера.

Он наставља разговор са доктором и у једном тренутку му доктор добронамерно каже да не брине јер кинеска вакцина добро штити.

– Ја питам, како бре кинеска и ту настаје општа збуњеност. Они кажу да се у хали не даје Фајзер. Одатле ме шаљу у Дом здравља и тамо се опет ватају за главу и на крају ме шаљу у Завод за јавно здравље. Тамо ме прима др Горан Ристић, пита како сам, зове Батут и то је то – каже овај Врањанац.

Тврди да се осећа лоше, и да има неки неописив осећај, као да му целим телом миле жмарци.

– Морао сам на ПТО и тамо се чудише људи, али ми дадоше неку терапију. Од тада имам учестале реакције и, једноставно, нисам добро – завршава Антић који ће наводно потражити правду на суду.

Директорка Здравственог центра Врање др Љиљана Антић каже за Телеграф.рс да је вероватно дошло до тога да је он отишао у погрешну кабину.

вакцине
Део докумената / Фото: Инфо врањске

– Али, не би требало да има никакве последице. С тим у вези консултовали смо се и са имунологом Срђом Јанковићем – рекла је она и додала да је његово право ако жели да потражи правду на суду.

Како сазнајемо, овим поводом је и основана комисија која би требало да испита све околности овог догађаја.

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек казао је за ТВ Прва да ће министарство спровести и унутрашњи и спољни стручни надзор, те да ће особе које су вакцинисале Антића на овај начин бити „дебело“ санкционисане.

Љубинка Рачић, Телеграф