Врањанац вакцинисан Фајзеровом, а ревакцинисан кинеском. Директорка ЗЦ: Отишао у погрешну кабину

Каже да се осећа лоше и да ће правду потражити на суду.

вакцине
Фото: ТВ Прва printscreen

Врањанац Слађан Антић примио је две дозе различитих произвођача вакцина. Како је изјавио за портал ИнфоВрањске, прво је примио Фајзерову, а затим је ревакцинисан кинеском Синфоарм вакцином.

Он је током лета због компликација са корона вирусом био у болници две недеље и уз савет лекара одлучио да прими вакцину, што је и учинио 28. јануара. Примио је прву дозу Фајзерове вакцине.

– Све по пропису, добијам СМС из е-управе да се јавим у халу на ревакцину, пише и термин. Ја одем тамо, предам свој картон вакцинације и чекам. Одем у кабину три и тамо попричам са доктором. У међувремену долази сестра, ја скидам дуксерицу, даје ми вакцину и то је то – прича Гера.

Он наставља разговор са доктором и у једном тренутку му доктор добронамерно каже да не брине јер кинеска вакцина добро штити.

– Ја питам, како бре кинеска и ту настаје општа збуњеност. Они кажу да се у хали не даје Фајзер. Одатле ме шаљу у Дом здравља и тамо се опет ватају за главу и на крају ме шаљу у Завод за јавно здравље. Тамо ме прима др Горан Ристић, пита како сам, зове Батут и то је то – каже овај Врањанац.

Тврди да се осећа лоше, и да има неки неописив осећај, као да му целим телом миле жмарци.

– Морао сам на ПТО и тамо се чудише људи, али ми дадоше неку терапију. Од тада имам учестале реакције и, једноставно, нисам добро – завршава Антић који ће наводно потражити правду на суду.

Директорка Здравственог центра Врање др Љиљана Антић каже за Телеграф.рс да је вероватно дошло до тога да је он отишао у погрешну кабину.

вакцине
Део докумената / Фото: Инфо врањске

– Али, не би требало да има никакве последице. С тим у вези консултовали смо се и са имунологом Срђом Јанковићем – рекла је она и додала да је његово право ако жели да потражи правду на суду.

Како сазнајемо, овим поводом је и основана комисија која би требало да испита све околности овог догађаја.

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек казао је за ТВ Прва да ће министарство спровести и унутрашњи и спољни стручни надзор, те да ће особе које су вакцинисале Антића на овај начин бити „дебело“ санкционисане.

Љубинка Рачић, Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.