Активиста приведен због твита у ком је пренео Ђиласове речи о нападу на ћерку

Активиста из Новог Сада Милан Вујић приведен је данас због твита у којем је написао да је ћерку лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа неко ударио.

милан вујић
Милан Вујић / Фото: Н1

Вујић је за Н1 испричао да је приведен данас око 10 сати, да су по њега у стан дошла два полицајца у цивилу и да су га без објашњења одвела га у станицу.

Према његовим речима, тамо му је речено да мора да сачека да из Београда дођу полицајци из Одељења за високотехнолошки криминал, од којих је сазнао да је приведен због твита о нападу на ћерку Драган Ђиласа.

Вујић је рекао да су га питали да ли има сазнања о нападу на малолетну А. Ђилас, на шта је он одговорио да сазнања о томе има само из медија.

Вујић је рекао и да су се полицајци понашали врло професионално, али да му није јасно због чега је неко помислио да он може да има било какве информације о нападу на ћерку опозиционог лидера.

Након саслушања и састављања записника, пуштен је из полицијске станице у којој је провео више од 6 сати, рекао је Вујић за Н1, и додао да су му по повратку у стан укућани рекли да су 15 минута након привођења, на адресу дошли да га траже и униформисани полицајци.

Подсетимо, лидер ССП Драган Ђилас је, у интервјуу за недељник Време, рекао да су му „у последњих шест месеци децу три пута у школи што тукли, што давили“.

„Наравно да су деца која то раде под утицајем медија и родитеља. Моју ћерку је један дечак питао да ли је она Ана Ђилас, па је песницом ударио у стомак. Ива и ја све то покушавамо мирно да решимо, да не правимо од тога циркус. Наилазимо на разумевање наставника и директора школе. Све то сам, нажалост, 2013. већ прошао са старијим ћеркама. Али ја не желим да моја деца иду у приватну школу, баш као и старија деца желим да и ова млађа прођу кроз школски систем Србије“, рекао је у интервјуу Ђилас.

Подсетимо и да је Милан Вујић, активиста и студент Правног факултета, претучен прошлог августа у Новом Саду док је возио бицикл, а и тада је тврдио да је напад био политички мотивисан. Новосађанин који је осумњичен за тај напад признао је кривично дело.

Ксенија Павков, Н1

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.