Белорусија забранила увоз хране из Србије: У питању је ембарго, а постоји неколико изузетака

Забрана се неће односити на биолошки активне додатке исхрани, лекове, укључујући и хомеопатске, витамине, минерале, витаминско-минералне комплексе и медицинске производе

белорусија
Минск

Минск је проширио листу земаља обухваћених ембаргом на храну, на коју су додати Србија и Лихтенштајн, а која је објављена на Националном правном интернет порталу, преносе белоруски медији.

Листа је проширена као одговор на санкције Запада, а белоруски медији преносе да се Србија крајем прошле године придружила петом пакету мера против Минска.

На листи земаља којима је у почетку стављен ембарго биле су Европска унија и њене државе чланице, Сједињене Америчке Државе, Канада, Норвешка, Албанија, Исланд, Северна Македонија, Уједињено Краљевство, Северна Ирска, Црна Гора и Швајцарска.

Мере ће за сада трајати шест месеци, а тичу се производа као што су месо, млечни производи, воће, поврће, со и неки други прехрамбени производи.

Напомиње се и да се ембарго не односи на робу намењену производњи хране за бебе.

Осим тога, забрана се неће односити на биолошки активне додатке исхрани, лекове, укључујући и хомеопатске, витамине, минерале, витаминско-минералне комплексе и медицинске производе.

белорусија
Фото: Илустрација

Матеја Бељан, Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.