Комесаријат: Држава НИЈЕ издвојила 320 милиона за мигранте

Комесаријат Србије за избеглице и миграције је данас негирао информације у медијима да је држава из буџета издвојила 320 милиона динара за побољшање услова живота миграната и да има намеру да мигрантским породицама даје новац за покретање бизниса, односно куповину сеоских кућа.

мигранти

„Држава Србија није предвидела да из буџета издвоји 320 милиона динара да би побољшала услове живота мигрантима, нема намеру да породицама миграната даје по 200.000 динара за покретање бизниса, нити по 1,4 милиона динара за куповину сеоских кућа, како је то потпуно нетачно данас објавио један дневни лист“, наводи се у саопштењу.

Комесаријат је навео да је Влада Србије 17. марта усвојила акт у којем је јединицама локалне самоуправе наменила 288 милиона динара за интерно расељене с Косова и Метохије, 20 милиона динара по Споразуму о реадмисији за повратнике, грађане Србије, враћене из земаља ЕУ, и 12 милиона динара за локалне самоуправе у којима су центри за азил, како би им се олакшао терет мигрантске кризе.

„Комесаријат за избеглице и миграције напомиње да су сви мигранти на територији Србије, који су изразили жељу, смештени у званичним центрима за азил и прихватним центрима, као и да им се у центрима пружа све што им припада по Закону о азилу. Такође, подсећамо да Србија мигрантима готово никада није финална дестинација, па за наведеним врстама стамбених решења нема потребе, нити су предвиђена законом“, додаје се у саопштењу.

Бета

Раније, у току данашњег дана, „Блиц“ и опозициони портал Bizlife.rs су објавили да Влада из Републичког буџета планира да издвоји средства за покретање бизниса и куповину кућа мигрантима.

Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.