Ракић: Српска листа НАПУШТА „Владу Косова“ (ВИДЕО)

Председник Српске листе Горан Ракић саопштио је вечерас да је, после инцидента који се десио у Косовској Митровици, та листа усвојила иницијативу за напуштање Владе у Приштини. Како је наведено у саопштењу, Српска листа ће о тој одлуци обавестити председника Србије Александра Вучића.

српска листа
Фото: Н1

„Дијалог у оваквим околностима, када се на голорук народ иде са метком у цеви, када се на реч иде кундацима и ђоновима чизама, док се врши институционално насиље над грађанима, нема никаквог смисла“, навео је Ракић у саопштењу Српске листе.

Он додаје да је данас тежак дан за Србе на Косову и Метохији у коме се најбоље видело лице приштинских институција.

„Брутално, са метком у цеви, уз шок бомбе и бесомучно ударање жена и мушкараца нападнути су и пребијани легални и легитимни представници српског народа у покрајинским институцијама, министри, директори канцеларије, посланици, градоначелници“, рекао је Ракић.

Подсетимо, припадници специјалне јединице Косовске полиције ухапсили су Марка Ђурића у Косовској Митровици, где је учествовао у унутрашњем дијалогу, упркос забрани уласка у покрајину.

Ђурић је, после испитивања у Приштини, протеран у централну Србију.

Директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића преузела је српска полиција, после привођења у Косовској Митровици. Он је кренуо за Београд из Куршумлије.

српска листа
Фото: Н1

Ђурићу је указана помоћ у полицијској станици у Куршумлији, а у разговору са новинаром РТС-а истакао је да се осећа лоше.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић ухапшен је данас поподне у Косовској Митровици у којој се појавио упркос забрани уласка на Косово од стране приштинских власти.

Како наводи РТС, Ђурић је после извођења пред прекршајног судију протеран у централну Србију преко Мердара, где га је преузела српска полиција. Ђурић је у пратњи велике колоне возила косовске полиције, кренуо према прелазу Мердаре, где је требало да буде предат властима Србије.

Како наводи РТС, њему је у Куршумлији указана лекарска помоћ и он се одатле упутио за Београд.

Очекује се да ће полиција Косова, у координацији са надлежним тужилаштвом, донети одлуку о мерама које ће предузети према Ђурићу, а међу њима се помиње могућност сталне забране.

Ђурић и Селаковић данас су око 17 часова стигли у Косовску Митровицу да би присуствовали унутрашњем дијалогу о КиМ.

Полиција Косова је упала у просторије Митровачког двора где се одржавао округли сто у оквиру унутрашњег дијалога о Косову и Метохији и ухапсила Ђурића. Полиција је сузавцем растерала грађане окупљене испред Митровачког двора, а сузавац је бачен и у салу Митровачког двора где су били окупљени политички представници Срба на Косову и Метохији.

ВИДЕО: Упад јединица РОСУ у Митровачки двор

Н1

1 коментар

Comments are closed.