Ако немаш за старачки дом, иди на крстарење: Пензионери провели 500 дана на крузеру и није им доста (ВИДЕО)

Пензионери били 500 дана на крстарењу, јер је то јефтиније од старачког дома

пензионери на крстарењу
Фото: Pixabay

Пензионисани брачни пар из Аустралије одлучио је да проведе скоро 500 дана на мору пошто су резервисали 51 узастопно крстарење. Они су пропутовали свет јер је то, како наводе, било јефтиније од одласка у старачки дом. Марти и Џес Ансен су кренули на своје прво крстарење 16. јуна 2022, после две године строгих ограничења због пандемије Ковид 19 у Аустралији, и настављају крстарења, једно за другим. Овај старији пар био је на броду компаније Принцес са 2.000 путника више од 450 дана – дуже од већине посаде, укључујући капетане.

Пар тврди да је јефтиније крстарити око света две године него платити старачки дом, преноси Прототема. Они кажу да су предности таквог животног стила то што увек има шта да се ради, од плеса до вечере, а собарица им чисти кабину. Џес посебно ужива у плесу у дворани и хула плесу, док Марти ужива у дружењу са другим путницима.

Њихово путовање ће трајати још осам месеци, али планирају да се укрцају на још већи крузер и ту проведу годину дана. Што се њихове породице тиче, кажу да их виде када застану у лукама у близини њихових домова, преноси Танјуг.