ИПАК ИЗГУБИО БИТКУ: Умро Чачанин који је „оживео“

Предраг Гостиљац (75), који је „преминуо“ 25. јануара и исти дан након неколико сати оживео, умро је у понедељак ујутру у чачанској болници, потврђено је „Новостима“.

предраг гостиљац
Чачанска болница/Фото: Новости

Предраг Гостиљац (75), који је „преминуо“ 25. јануара и исти дан након неколико сати оживео, умро је у понедељак ујутру у чачанској болници, потврђено је „Новостима“.

Њега је у петак екипа Хитне помоћи прогласила мртвим, али се испоставило да је ипак жив.

Како су за „Новости“ рекли лекари у болници, Гостиљац се осећао добро и имао је притисак 140 са 80.

Подсетимо, Предраг Гостиљац, који се после „смрти“ и „оживљавања“ 25. јануара осећао добро, налазио се на Интерном одељењу чачанске болнице, где је смештен пошто му је прво указана помоћ у коронарној јединици. Предраг је једино тешко говорио, односно није могао да прича, па смо за његово здравље питали медицинску сестру на Интерном Мају Ђукић.

предраг гостиљац
Предраг се налазио под будним оком сестре Маје/Фото: Новости

– Јутрос је добро, доручковао је прженице и попио чашу млека. Притисак му је стабилан – 140 са 80, и једини проблем је што мало теже прича, изјавила је јуче сестра.

У селу Липница, одакле је Предраг, и даље је владала неверица и са чуђењем се препричаво догађај од петка, када је лекар Хитне помоћи констатовао Предрагову смрт. Његов син Милан (41) био је је у шоку.

– Било је то у петак, већ је пао мрак. Дошао сам кући и затекао сам оца у столици поред шпорета, непомичног и укоченог. Позвао сам га, али није реаговао. Утрчао сам у собу и донео воде да га попрскам, међутим није давао знаке живота. Звао сам хитну помоћ, која је стигла веома брзо – казао нам је Милан. – Ушао је лекар и једна медицинска сестра и видео сам да му је доктор погледао очи. Окренуо се мени и рекао да је отац преминуо изјавивши ми саучешће.

Не могу да грешим душу био је веома коректан човек, чак ми је помогао да тело оца пренесем у собу на кревет где смо га положили. Написао ми је потврду о смрти, и отишли су.

Милан сведочи да је потом позвао најужу фамилију, наручена је и посмртнина, а онда се, вели, појавио кум Томо.

предраг гостиљац
Син Милан показује на столицу поред пећи на којој је пронашао оца у петак/Фото: Новости

– Ушао је у собу и мени се учинило да се оцу помера стомак. Мислио сам да ми се причињава, јер сам под стресом због свега, али онда је тата померио и прсте. То је било превише за мене, па сам излетео из собе, али Томо га је упитао: „Како си Предо“ и он је неразговетно одговорио. Поново смо позвали хитну помоћ и појавио се исти доктор. Ја и још један комшија подигли смо оца и увели у санитет који га је одвезао у болницу. Лекар ми ја тражио да вратим претходни извештај у коме је констатовао смрт, што сам ја и учинио.

Без тужбе

Породица је поводом „смрти“ и „оживљавања“ изјавила да нема намеру да било кога терети јер сматра да су доктори били крајње коректни. Отац је био тешко болестан, одстрањен му је тумор на мозгу. Задовољни су само што ће се оцу пружити прилика да још проживи мало.

Нажалост, продужавање живота Предрага Гостиљца није дуго тајало.

Новости/Хронограф