Дивљачка СЕЧА СТАБЛА у Кошутњаку – „Сваке године смо све безобразнији“

Невероватна сцена одиграла се јуче у Кошутњаку, наочиглед излетника који су поранили да заузму своја места уочи прославе првомајског празника.

сеча стабла
Бесправна сеча дрвета у Кошутњаку/Фото: printscreen

Наиме, једна од екипа бахатих младих људи окупирала је потпуно здраво дрво, које је непознати младић, узевши секиру у руке, почео да сече, не обазирући се на људе око њега. Не само што се људи нису склонили да им дрво због ове сулуде идеје не падне на главу, него су мирно седели и посматрали бесомучну сечу стабла.

Док смо се снебивали над видео снимком који је стигао у нашу редакцију, на којем се виде бахати момци који бесомучно секу једно од стабала на Кошутњаку у склопу своје првомајске забаве, нисмо ни слутили да смо са њима непосредно после овог језивог чина разговарали, пише јучерашњи Блиц.

У питању су момци са Церака. И не, нису били пијани ни неурачунљиви. Данима су се, кажу, спремали за ову ноћ и тражили погодно место. Очигледно и погодно дрво, за које су унапред припремили секиру!

Мислили смо да су се шалили када су казали да су „исекли три стабла“, а да ће „следеће године исећи пет“.

– Сваке године се овде окупљамо и сваке године смо све безобразнији. Данас смо срушили три дрвета, а следеће ћемо пет! – без срама су говорили пред нашим репортерима који нису ни помислили да је дрво које је обрушено иза њих недело њихових руку.

Све док их није одао видео снимак… Препознали смо их по њиховој одећи, али и по стаблу које се налазило иза њих.

сеча стабла
Исекли три стабла, а следеће планирају да исеку пет. „Сваке године смо све безобразнији“/Фото: РАС Србија

Мислили су о свим детаљима…

– Прекјуче смо дошли да прво видимо каква је овде температура ноћу и закључили да је оптимална. Јуче смо се цео дан спремали и ево нас вечерас овде, бићемо ту до прекосутра. Девојке ће спавати у колима, ми на ваздуху. Иначе, ово нам је већ четврти пут да се окупљамо на Кошутњаку – рекао нам је Д. са Церака.

У питању су момци и девојке 1997. годиште, али су изгледа у својој средњој и основној школи пропустили неку лекцију из екологије. Они су са Церака, и требало би да буду задовољни што њихов крај окружује највећа београдска урбана шума, уместо што се хвале како у њој руше стабла.

Постоји дело, а делинквенти су идентификовани. Шта чека комунална и свака друга полиција?

Хронограф/Блиц

1 коментар

Comments are closed.