СКАНДАЛ У БЕЧУ: Промоција књиге о “јунаку” Тачију; На позивници се спомиње борба „против Милошевића и најјаче војске у Европи”

Веровали или не, на престижној Дипломатској академији у Бечу сутра, 30 маја, биће представљена аутобиографија Хашима Тачија — „Нова држава, модеран државник“.

књига о тачију
Вес Мичел и Хашим Тачи/Фото: АП, Visar Kryeziu

Веровали или не, на престижној Дипломатској академији у Бечу сутра, 30 маја, биће представљена аутобиографија Хашима Тачија — „Нова држава, модеран државник“.

На страну што се у угледној Дипломатској академији промовише биографија, у најмању руку, спорног вође нове „нације“, кад се погледа текст позивнице, човек се запита у којој паралелној реалности живе организатори догађаја.

„У време кад је западни војни ангажман, ослобађање насилног секташтва глобалног тероризма, постао катализатор највећег егзодуса миграната од Другог светског рата, интервенција НАТО-а на Косову 1999. остаје јединствен и сјајан пример процеса који води мирном преласку од зачараног етничког рата ка модерној демократији“, наводи се у позивници.

Додаје се да је пре мање од 20 година, „млади лидер студената етничких Албанаца Хашим Тачи“ водио револуцију против Слободана Милошевића, „српског тиранина са најјачом војском у Европи“ и убеђивао је Запад да бомбардује Београд.

После бомбардовања уследио је период „мира без премца“ на Балкану на који су западни лидери, који су покушавали да свргну тираније у другим земљама, са „завишћу гледали као на ретко успешан модел“. Интервенцију НАТО-а на Косову“ водили су Тони Блер и Бил Клинтон и она је довела до „демократије и владавине права“.

Насупрот томе, покушаји Џорџа Буша Млађег да обори режиме у Ираку и Афганистану, као и тројне коалиције САД, Велике Британије и Француске да учине исто то у Либији, оставиле су смртоносне вакумске силе исламских терориста и довеле су до пада западних лидера, наводи се у позивници.

„Ова књига је прича о ретком успеху западних војних интервенција и прва биографија новог председника Косова, најмлађе државе у Европи“, наводи се у позивници.

Поставља се питање ако је тзв. Косово „редак успех Запада“, како ли им тек изгледају неуспеси?

Спутњик

1 коментар

  1. Šta Vas to iznenađuje pa Austrija je organizovala, formirala podržala, školovala, i dan danas u svemo podržava svoju novu formiranu državu Kosovu i albanski narod. Ona je i napravila taj novi albanski narod da bi ubuzdala, usitnila i ugrozila Srpski narod, to nije mogla direktno ali indirektno preko ovog njihovog projekta obezbedila je svoju dominaciju na Balkanu. Treba momentalno zatvoriti granice kako za sve što nam dolazi iz Austrije tako i zabraniti da Austrijanac i automobili sa Austriskim registracionim tablicama ne mogu da uđeu u Srbiju ni jedan sekund. Zatvoriti Srbiju za sve što ima miris i proizvod iz Austrije. Reciprocitet mora da postoji za sve pa i za Austriju, našeg potvrđenog kroz vekove najljućeg i najžeščeg smrtnog za nas neprijatelja

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.