МОЈ РОЂАК СА СЕЛА ДОВЕО ХРВАТЕ У СРЦЕ ШУМАДИЈЕ: У кућу пуковника Вранића хрле и Босанци и Црногорци (ФОТО)

Поред домаћих, ту су и гости из Босне који знају целу серију напамет, затим из Црне Горе и Хрватске. Све их занима, да виде унутрашњост куће, као и цело двориште, сви обавезно мало поседе за оним чувеном столом испод ораха.

мој рођак са села
Фото: Рина

КНИЋ – Кадрови прелепе Груже и села Борач свакодневно се могу видети на малим екранима, јер управо ту, у центру Шумадије, сниман је „Мој рођак са села“, једна од најпопуларнијих домаћих серија.

Сви знају за Миломира Вранића, чији лик глуми Војин Ћетковић, а кућа у којој је тај телевизијски јунак живео, постала је једно од омиљених места за туристе из Србије, али из целог региона.

Фото: Рина

„Преко 10.000 људи дошло је да види Вранићеву кућу. Поред наших домаћих гостију, ту су Босанци који знају целу серију напамет, затим Црногорци и Хрвати. Све их занима, да виде унутрашњост куће, као и цело двориште, сви обавезно мало поседе за оним чувеном столом испод ораха. Атмосфера у серији је тако добро дочарана да посетиоци очекују да им Вранић или Дракче изађу иза ћошка“ каже за РИНУ, Рајко Лечић власник имања.

Прелепа природа, српска аутентичност и шумадијска гостопримљвост утицали су да избор за снимање падне управо на село Борач. Из Рајковог дворишта са једне стране поглед пуца на Гружанско језеро, а са друге на масивни Борачки крш. Ово село су због изузетне лепоте и пре посећивали туристи, али сада је њихов број вишеструко повећан.

Фото: Рина

„Ово је права природна оаза. Сеоски туризам овде има изузетан потенцијал. Сада кроз Вранићеву кућу може да се дође и прође, али имамо у плану да оспособимо смештајне капацитете, како би они који су заљубљеници у право српско село могли овде да проведу и по неколико дана. Уз домаћу храну и ракију, наравно“, каже кроз осмех Рајко.

Фото: Рина

Да је најпознатији рођак са села у ово место довео многе људе сведочи и податак да је у селу Борач пре радила само једна кафана, а сада их има неколико. За време ванредног стања оне не раде, али овдашњи домаћини се надају да ће се кад све ово прође поново у центру села паркирати аутобуси са многобројним туристима.

Курир / РИНА

1 коментар

Comments are closed.